Companies

SOFICS

SOFICS

http://www.sofics.com/

SOFICS is de wereldleider in innovatief IC ontwerp voor bescherming tegen Elektrostatische Ontlading (ESD). Het bedrijf is ontstaan als een dochteronderneming van Sarnoff Corporation, uitvinder van onder meer de kleurentelevisie, LCD & CMOS processing, maar sinds juni 2009 is het een volledig zelfstandige Vlaamse onderneming met vestigingen in Gistel, West-Vlaanderen en Aalter, Oost-Vlaanderen. SOFICS biedt zijn werknemers uitdagende functies met interessante leerervaringen aan, binnen een aantrekkelijke bedrijfscultuur waarin ondernemingsgeest en de aangename en leuke werksfeer primeren. Wij zijn voortdurend creatief, dynamisch en innovatief bezig. In SOFICS vind je een prestigieuze marktleider die je stabiliteit en een toekomstvisie geeft.
Onze teams ontwikkelen, vernieuwen en commercialiseren een portfolio van know-how en patenten (intellectuele eigendom - IP) voor de bescherming van IC’s tegen ontlading van statische elektriciteit (ESD). Onze innovaties bevinden zich op het kruispunt van circuit ontwerp, processtechnologie, halfgeleiderfysica, alle ‘hot-consumer’ applicaties en jouw grensverleggende creativiteit. Je vindt onze oplossingen terug in je mobiele telefoon, je digitale camera, je betaalkaart, je meest geavanceerde spelcomputer, je PC, je PDA, je digitale televisie en DVD speler, je grote en kleine beeldschermen, en zelfs in de elektronica van je wagen... Specifiek hiervoor hebben we het afgelopen jaar een volledig nieuwe gepatenteerde technologie ontwikkeld om IC’s te beschermen tegen de extreme condities en veeleisende reliability testen van de moderne autoindustrie.
Bij ons werk je in een brede waaier van IC technologieën (CMOS, BiCMOS, BCD, SOI…) inclusief de meest vooruitstrevende 28nm CMOS technologie en je werkt ook met een brede waaier van veeleisende toepassingen zoals hoogfrequent, hoge data snelheid IC’s, hoogspanning IC’s, ASIC’s, FPGA’s, communicatie IC’s, chipkaart IC’s, automotive IC’s, analoge en digitale IC’s…
Onze groei en stabiliteit steunen op een indrukwekkende klantenlijst met absolute top bedrijven waarmee we lange termijn overeenkomsten uitvoeren... onder andere Toshiba, Sony, Infineon, ST-Microelectronics, RICOH, Altera, PMC-Sierra, OKI, Seiko-Epson, Renesas (Hitachi-Mitsubishi), SHARP, Fujitsu, Matsushita (Panasonic), CSR, Icera...
De missie van SOFICS is marktleider te zijn in een stabiele en ondernemende omgeving, met superieure kennis en expertise van topklasse ingenieurs, binnen een bedrijfskader waar verantwoordelijkheid, teamspirit en wederzijds respect hoog in het vaandel gedragen worden; waar permanente opleiding een must is; waar klantenfocus primordiaal is en waar lange termijn relaties met onze klanten nagestreefd worden.
In financiële termen wordt SOFICS aangestipt als snelle groeier met stevige winstcijfers en een vernieuwende ondernemer met een sterke klantenlijst en een stabiele cash flow.

Data

Active in Consulting R & D Consultancy Elektronica
Interested in
Career site
Employees worldwide/Belgium 15/15
Revenue worldwide/Belgium 3 miljoen €/3 miljoen €

Openings

Jobs (2) See all jobs
Internships (1) See all internships
Student Jobs (0) See all student jobs
Advertorials (0) See all advertorials

Location

Sofics

Sint-Godelievestraat 32
9880 Aalter

Contact

Inge Vercruysse
HR

[javascript protected email address]