Companies

Western Digital

Western Digital

https://www.talentinvlaanderen.be/bedrijven/western-digital-internships/

Western Digital: wereldleider in object-based software voor Exabyte storage systemen

De Gentse DataCenter Systems afdeling van Western Digital (het voormalige “Amplidata”), bouwt vanuit de Ghelamco arena object-based software technologie voor Exabyte-enabled Cloud storage systemen. Een team van 60 hoogopgeleide Computer Sciences Engineers (Masters & Phd’s) gebruikt hiervoor verschillende software technologieën. Van Linux, C, C++ over Python, Golang, Java, O'CAML, heel wat algoritmes en ... nog meer wiskunde.

In 2008 richtten Wim De Wispelaere en Wouter Van Eetvelde (VP Engineering & Co-Founder) Amplidata op. “Met onze technologie voor ‘unbreakable storage’ kunnen wij zeer grote gegevensvolumes (big data) opslaan zonder dat die verloren gaan. Wij overtreffen daarmee het RAID-systeem, dat eigenlijk niet meer mee kan.” Wim: “Ik vergelijk onze technologie graag met de vier wielen aan een auto, die vier disk drives voorstellen. Wanneer een auto één van die wielen verliest - of een disk drive crasht, zet de bestuurder zich normaal aan de kant. Wij daarentegen hebben geen tijd te verliezen en geven bij wijze van spreken gas bij om de data zo snel mogelijk te herstellen.”

Ken jij Western Digital voornamelijk van de harde schijven? Dat kan, maar in Gent engineeren we ook software technologie voor Cloud-Enabled Data Storage tot 52 Petabyte aan capaciteit en meer!

Waarom nog naar Silicon Valley gaan? Consider Ghent Valley en kom aan boord van Western Digital.

Data

Active in ICT IT
Interested in Computer Science
Career site https://www.talentinvlaanderen.be/bedrijven/western-digital-internships/
Employees worldwide/Belgium 0/60
Revenue worldwide/Belgium 0/0

Openings

Jobs (1) See all jobs
Internships (0) See all internships
Student Jobs (0) See all student jobs
Advertorials (0) See all advertorials

Location

Western Digital

Ottergemsesteenweg Zuid (Ghelamco) 808
9000 Gent

Contact

Olivier Gustin
HR Manager

[javascript protected email address]
0489804975
0489804975