Internships

State-of-the art productontwerp voor satellietcommunicatie

Here you find the details for the internship named "State-of-the art productontwerp voor satellietcommunicatie" in the company Newtec C.Y..

Name: State-of-the art productontwerp voor satellietcommunicatie
Company: Newtec C.Y.
Description:

Een satellietkanaal omvat de draadloze verbinding tussen een grondstation en het ruimtesegment, de signaalverwerking in het ruimtesegment (i.e., voornamelijk versterking van het ontvangen signaal) en de draadloze verbinding van het ruimtesegment naar een ander grondstation. Door de niet-lineariteit van de versterker op de satelliet is het satellietkanaal niet lineair. Bijgevolg worden symbolen met een grote amplitude anders versterkt dan symbolen met een kleinere amplitude, hetgeen een belangrijke vervorming, distortie genoemd, van het verzonden signaal met zich meebrengt. Newtec heeft een algoritme ontwikkeld, predistortie genoemd, dat de performantie in deze omstandigheden drastisch verbetert.

Het doel van deze stage is om de parameters van dit algoritme te optimaliseren voor 3 combinaties van symbool constellaties en foutcorrigerende codes. Dit zal gebeuren op de daadwerkelijke modulator zodat de optimalisatie zeer snel kan gebeuren (een factor 1000 sneller dan op de computer ! ). Het resultaat zal gebruikt worden in een live satellietdemonstratie in het kader van een ESA (European Space Agency) project.

Uit vorige stages van studenten op Newtec is gebleken dat studenten veel voldoening hadden van hun werk omdat het ging over pure signaalverwerking, als directe toepassing van het materiaal aangeboden aan de universiteit. Verder is de begeleiding persoonlijk en intens, en heeft het project een grote impact (rechtstreekse link aan lopende verkoopsprojecten). Dit zal deze keer niet anders zijn.

Brochure: Download
Target profiles:
    In industries:
    • R & D
    • Telecom
    • Technologie
    Required special knowledge:

De stage is uitdagend en de volgende voorkennis wordt verwacht:

Verplicht: Basiscursus signaalverwerking en communicatietheorie

Optioneel (pluspunt): Python programmeren, ervaring Linux

Duration: 6 weken voor 6 ECTS credits
    Paid: Yes