Internships

Ontwikkeling en evaluatie van on-chip ESD bescherming voor hoogtechnologische IC toepassingen

Here you find the details for the internship named "Ontwikkeling en evaluatie van on-chip ESD bescherming voor hoogtechnologische IC toepassingen" in the company SOFICS.

Details
Name: Ontwikkeling en evaluatie van on-chip ESD bescherming voor hoogtechnologische IC toepassingen
Company: SOFICS
Description:

Tijdens de stage voorzien we eerst een intensieve theoretische opleiding in on-chip ESD bescherming in al de belangrijke aspecten zoals strategie, layout en metingen. Deze in-house training zal zo’n kleine week in beslag nemen.
Kort daarna wordt de stagiair opgenomen in het ingenieursteam en als dusdanig ingezet op de lopende research & development projecten binnen ons bedrijf. Bijgestaan door ervaren ESD ingenieurs leert hij zo op een zeer “hands-on” manier alle facetten kennen van het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde ESD oplossingen voor de meest uiteenlopende processen en applicaties gaande van High Voltage technologieën voor automotive IC’s tot 16nm FinFET voor de SOC van morgen. De specifieke opdracht voor de stagiair zal daarom bestaan uit het analyzeren en evalueren van nieuwe gepatenteerde circuits en devices ontwikkeld voor het garanderen van “system-safe” IC ontwerp voor de een specifieke applicatie (afhankelijk van projecten gedurende de stage). Tijdens de opdracht zal de stagiair niet alleen kunnen steunen op de nodige simulatiesoftware, maar ook op meetresultaten op echte silicium samples. Hiervoor stellen we onze gespecialiseerde apparatuur ter beschikking (labo te Aalter) wat de stagiair in staat zal stellen alle testen uit te voeren of na te bootsen waaraan moderne hoogtechnologische ICs blootgesteld worden.

Brochure: Download
Target profiles:
  In industries:
  • Elektronica
  Required special knowledge:

  Halfgeleiderfysica, SPICE

  Duration: 6 weeks
  Paid: No
  Net wage: -
  Foreign: No
  Contact: Inge Vercruysse (HR)
  Email: hr@sofics.com
  Tel: