To view the english version of this page, click here.

Algemene informatie


Belangrijk!

Vanaf week 8: Op afspraak (stuur een mailtje naar cursus@vtk.ugent.be)

Indien je nog vragen hebt, gelieve hiervoor een mail te sturen naar cursus@vtk.ugent.be.

Opgelet: nog niet alle prijzen zijn gekend! Indien er een 0 staat wil dit zeggen dat de prijs later nog zal worden aangevuld.


Vragen:
De manier om je boeken te kopen dit jaar.

We hebben sinds 2014 een online bestelsysteem.
Voor eerste jaars is het op de infodag niet nodig om te bestellen, maar tijdens de rest van het jaar wel. Hieronder staat kort beschreven hoe je dat nu juist moet doen.

Bestellen

Vanaf 12 september kan je online een bestelling aanmaken via "Maak bestelling". Je kan cursussen en vakken opzoeken per jaar en richting of zoeken op de naam van het vak of boek. Vervolgens klik je op “toevoegen” bij de cursussen die je wenst te kopen. Opgelet: niet alle prijzen zijn reeds gekend, indien er nog geen prijs staat (dus 0) zal deze later worden aangevuld.
Kijk uit welke cursussen je toevoegt want er staan vaak een aantal keuzevakken tussen en het is uiteraard niet de bedoeling dat je deze allemaal volgt! Kies enkel de cursussen die bij de vakken horen die je gaat volgen. Hetzelfde geldt voor vakken die je slechts deeltijds gaat volgen!
Ook de Guido stadsgids en goodiebag kan je hier bestellen.
Soms ontbreken er vakken doordat de prof niet wil samenwerken met ons of doordat het geen verplicht vak is voor deze richting. Zeker in de masterjaren kan er al eens een vak ontbreken. Moest je dit opmerken, laat ons dit dan zeker weten op cursus@vtk.ugent.be.

Als je dan de juiste cursussen geselecteerd hebt klik je op “ga door”. Nu zie je een overzicht van je bestelling en je gegevens. Controleer zeker eens of de barcode overeenkomt met de barcode op je VTK-kaart als je die hebt. Is dit niet het geval, dan stuur je best een mail naar web@vtk.ugent.be met de nodige gegevens. Je krijgt nu ook 2 prijzen te zien: de prijs voor leden en de prijs voor niet-leden. De prijs die vet gedrukt staat is de prijs die je momenteel zou moeten betalen als je nu om je cursussen zou gaan.
In het begin van het jaar staat dus bij iedereen de niet-ledenprijs in het vet, want nog niemand heeft de kans gekregen om zich lid te maken voor '16-'17. Maar geen paniek, vanaf dat het academiejaar begint kan je je in de hal van de plateau weer lid laten maken. Als je daarna om je cursussen komt betaal je uiteraard slechts de leden-prijs. Lid worden kost je €8.

Nadat je alles gecontroleerd hebt, moet je je bestelling bevestigen door op “Bevestig” te klikken. Moest blijken dat je een boek vergeten bent of teveel erop gezet hebt kan je je bestelling achteraf nog aanpassen bij "Mijn bestellingen". Indien je boeken of cursussen besteld hebt die je achteraf toch niet nodig hebt of niet meer wilt door omstandigheden, gelieve dan zeker je bestelling te annuleren.

Bij "Mijn bestellingen" kan je nu de cursussen zien die je besteld hebt, sommige cursussen zullen nog niet binnen of tekort zijn. We bestellen die bij en je krijgt een e-mail als je cursus aanwezig is in VTK Pi. We werken met een wachtlijst dus wie eerst bestelt krijgt als eerste zijn boek als ze geleverd worden. Je kan dus wachten tot alle boeken aanwezig zijn en dan alles komen afhalen of al een deel van je boeken komen halen en later terug komen voor de rest. Hier kan je ook eventueel nog wat wijzigingen doorvoeren aan je bestelling.

Afhalen

Hoe gaat het afhalen in zijn werk? Wie een VTK-kaart heeft brengt die mee en laat die scannen aan VTK Pi, we zien dan direct op het scherm welke boeken je besteld hebt, welke aanwezig zijn en hoeveel je moet betalen. Wie geen VTK-kaart heeft moet zijn barcode afdrukken op de pagina "Account gegevens" en meebrengen of noteer gewoon het nummer van de barcode en breng dat mee. Je kan zowel met cash als met bancontact betalen.Wat kan je bij ons vinden?

Voor het begin van elk semester vragen wij aan elke prof of deze zijn/haar lesmateriaal wil verdelen via ons. Als dat zo is, dan kun je dit lesmateriaal bij ons kopen. Als dat niet zo is, dan zijn er 3 andere mogelijkheden:

 • - De prof maakt gebruik van slides die op Minerva komen.
 • - De prof verdeelt zelf zijn of haar cursus.
 • - De prof gebruikt een boek dat je reeds hebt aangekocht voor een ander vak.

Ook verkopen wij de enige echte Guido stadsgids @ €5 voor leden en €7 voor niet-leden, incl. goodie-bag!

Tijdens het eerste semester krijg je ook de kans om de übercoole UGent-trui aan te schaffen met daarop het VTK-logo. Deze verkopen we maar één keer per jaar, dus hou onze aankondigingen goed in de gaten voor meer info!

Voor het vak "Materiaaltechnologie" in het 2e semester verkopen wij ook veiligheidsbrillen, veiligheidsjassen en veiligheidsschoenen. Meer info hierover volgt in het 2e semester.

Tot slot kun je bij ons ook gratis kladpapier bekomen. Meestal staat er buiten aan het raam van VTK Pi een doos met een hoop kladpapier in. Neem gerust een groot pak mee, maar wees solidair en laat ook wat over voor je medestudenten!Wat zit er in de 1e bach pakketjes?

Bij de cursusdienst kan je in het 1e semester 2 pakketjes vinden, één voor de burgies en één voor archies. Dat voor de studenten burgerlijk ingenieur (leden: €48,5; niet-leden: €69) bevat een HP10s+, een guidogids en volgende cursussen:
 • * Discrete wiskunde
 • * Wiskundige basistechniek
 • * Wiskunde analyse I
 • * Algemene Scheikunde, inclusief periodiek systeem

Verder zijn er nog 2 handboeken:
 • * A Primer on Scientific Programming with Python (leden: €63, niet-leden: €70)
 • * Beter Academisch communiceren (leden: €21, niet-leden: €23, dit boek is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden)

Het pakket bevat een rekenmachine HP10s+. Dit jaar werd er immers door de faculteitsraad beslist dat enkel dit toestel toegelaten zal worden op examens. Aangezien het merendeel van de proffen in het eerste jaar deze beslissing volgt maakt dit toestel dus deel uit van het basispakket voor de eerstejaars.

Leden krijgen op het totaalpakket natuurlijk een korting. Deze korting zal zeker hoger liggen dan de prijs van €8 die je moet betalen om lid te worden. Het is dus zeker aan te raden om eerst lid te worden en dan pas je cursussen te komen kopen.

Voor de studenten ingenieur-architect hebben we het volgende pakket cursussen (prijs leden: €30,5; prijs niet-leden: €41, prijzen inclusief rekenmachine en guidogids):
 • * Architectuuractualia I
 • * Calculus
 • * Inleiding tot bouwtechnisch ontwerpen

Verder zijn er ook nog drie handboeken:
 • * University Physics, voor bij het vak Fysica I (leden: €82, niet-leden: €92)
 • * Statica, voor bij het vak Statica van constructies (leden: €60, niet-leden: €66)
 • * European Building Construction illustrated, voor bij het vak Inleiding tot bouwtechnisch ontwerpen (leden: €38, niet-leden: €42)

Het pakket bevat een HP10s+ rekenmachine. Dit aangezien ook de meeste proffen in het eerste jaar ingenieur-architect de beslissing van de faculteitsraad volgen.

Ook voor de archies is er natuurlijk korting voor de studenten die lid worden. Met het verschil kan je dan eens gaan feesten in ons café Delta! Het tekenpakket kan je los kopen van het cursuspakket.


Wanneer kan je bij ons terecht?

Tijdens de eerste week zijn we van maandag tot donderdag doorlopend open van 8u t.e.m. 18u. en op vrijdag van 8u t.e.m. 16u. Enkel op woensdag sluiten we even van 13.30-15.30. Vanaf week 2 zullen we enkel nog open zijn tijdens de openingsuren die we bekend zullen maken via de website en die we ook zullen ophangen aan VTK-Pi.
Passen deze uren niet voor jou? Maak dan een afspraak via cursus@vtk.ugent.be!Hoe kan je bij ons betalen?

Je kan het hele semester door met zowel cash als bancontact betalen. Toch hebben we liever dat je de eerste weken met cash betaalt aangezien het dan tamelijk druk is en omdat cash vlugger vooruit gaat.Is er korting voor leden?

Ja! Want aan je studententijd hoef je geen financiële kater over te houden! De korting die je bij ons krijgt als lid is vaak dubbel zoveel als het geld dat je moet betalen om lid te worden. Twijfel dus niet en maak je snel lid. De eerste weken van het semester kan je lid worden in de hal van de plateau. Daarna kan je nog steeds lid worden in VTK Blauw.
VTK-leden krijgen trouwens korting bij verschillende activiteiten, Topcopy en Pizzahut, voor meer info klik hier.

Word je liever geen lid? Geen probleem, de cursusdienst is er voor iedereen!Waar kan je de VTK Cursusdienst vinden?

De VTK cursusdienst heeft haar eigen lokaal binnen de plateau. Als je de hal van de plateau binnenstapt, de trappen opgaat en links door de glazen deuren gaat, dan zie je op je linkerkant VTK-Pi. Ook gemakkelijk herkenbaar aan de graffiti op de muur.Ik heb iets gehoord over een wiki? Wat is dat nu weer?

De studiehulp van VTK, ook wel bekend als "de wiki", bevat info over bijna alle vakken, alsook opgeloste oefeningen, samenvattingen, oude examenvragen, ... Al deze data werd in de loop van de jaren verzameld door je voorgangers. Maak er zeker gebruik van, oude examens oplossen is de beste voorbereiding op een examen. Vergeet ook niet om jouw examenvragen erop te zetten na het examen! Zo help je de mensen die na jou komen.
By the way, hebben we al gezegd dat je pintjes kan verdienen door oefeningen op te lossen? Breng jouw opgeloste oefeningen binnen bij ons, dan scannen wij deze in en belonen wij jou met bonnetjes die je kan gebruiken op de wekelijkse goliarde!Help! De prof gebruikt slides, maar ik leer liever op papier...

Soms gebeurt het eens dat een ganse klas of toch een groot deel daarvan ons vraagt om slides af te drukken van een bepaald vak, bijvoorbeeld omdat ze liever op papier leren. Dit is uiteraard geen probleem. Als één van jullie ons de bewuste slides bezorgt , dan drukken wij de benodigde exemplaren af aan de voordeligste prijs.Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren! cursus@vtk.ugent.be