Advertorials

Charlotte Cluydts

[javascript protected email address]

Charlotte Cluydts - BASF 3

Published in 't Civielke #0

Dag VTK’ers!

Als laatstejaar burgie begint het einde van je carrière als platzak-student te naderen. Krampachtig hou je nog vast aan de laatste maanden van je ‘yoloyear’ uit schrik dat het erna gedaan is met de pret. Je hebt juist jouw mogelijks laatste examens afgewerkt, misschien heb je er nog enkele te gaan in juni. En dan is er nog niet gesproken over die verdomde thesis die zichzelf blijkbaar niet schrijft. Hoe ga je dat allemaal gedaan krijgen? Juist! Tussen alle sollicitatiegesprekken door uiteraard.

Gelukkig is de applicatieprocedure bij BASF enorm goed georganiseerd. Ben je geïnteresseerd om bij deze aangename, leerrijke, veelzijdige en toffe multinational te komen werken? Word je graag uitgedaagd of heb je graag verschillende doorgroeimogelijkheden? Dan is de eerste stap op 23 februari langskomen bij de stand van BASF op de VTK jobbeurs in het ICC te Gent. Daar vind je mij en nog enkele andere zeer toffe en enthousiaste collega’s terug die al jouw vragen met veel plezier beantwoorden. Bovendien zal je daar ook jouw eerste applicatiestap ondergaan! Indien je graag bij BASF wilt komen solliciteren, moet je daar namelijk jouw naam en e-mailadres opgeven. Enkel dan zal je diezelfde week nog een mail ontvangen van BASF met daarin een link voor een kleine internettest te doen. Deze test peilt naar jouw vermogen voor creatief denken, jouw motivatie en jouw persoonlijke eigenschappen. Buiten een goede nacht slapen een uurtje of twee vrijmaken in jouw ongetwijfeld drukke agenda, hoef je daarvoor niets voor te bereiden. (Let op! Je krijgt maar enkele dagen na de jobbeurs om deze test af te leggen, hou het dus zeker voldoende in de gaten!)

Indien je geslaagd ben voor deze internettest, zal je heel kort erna een uitnodiging ontvangen voor je eerste gesprek. Vooraleer je paniekerig naar jouw telefoon grijpt om mama te vragen of je de auto kan lenen: BASF komt naar jou! Dit eerste gesprek gebeurt namelijk in een hotel in het centrum van Gent zodat jij je niet hoeft te verplaatsen. Op dit gesprek wordt er iets dieper ingegaan op jouw CV, jouw motivatie en worden er enkele kleine technische vragen gesteld. Wie zei dat solliciteren lang duurde? Bij BASF is alles op een maand geklaard: als je dat interview knalt, heb je nog een laatste (helaas wel zware) stap te gaan: de assesmentdag! Op deze dag zit je een hele dag op BASF en krijg je een variëteit aan opdrachten en taken. Ben je hier nieuwsgierig naar? Kom dan zeker eens langs op de jobbeurs!

Tot dan?

Kan je echt niet wachten tot het vervolg of zit je met een andere prangende vraag? Stuur dan gerust een mailtje naar charlotte.cluydts@basf.com.

BASF Antwerpen

More information