Companies

Teach for Belgium

Teach for Belgium

http://teachforbelgium.org/nl

Teach for Belgium is een VZW die er naar streeft de sociale ongelijkheid in het Belgische onderwijssysteem te verminderen zodat het succes van een leerling niet langer afhangt van zijn/haar socio-economische achtergrond. De organisatie maakt deel uit van het internationale netwerk Teach for All (www.teachforall.org) dat actief is in 38 landen.

Wij selecteren gekwalificeerde kandidaten en bieden een intensieve opleiding aan om gedurende minimum 2 jaar les te geven in scholen met een lage socio-economische index. Tijdens het programma krijgen de deelnemers intensieve begeleiding opdat zij uitgroeien tot succesvolle leerkrachten die hun leerlingen een kans op een betere toekomst kunnen geven. Na de afloop van het programma worden de leerkrachten in een alumnibeweging opgenomen die een drijvende kracht wil vormen voor positieve verandering in het onderwijssysteem in België.

Teach for Belgium bestaat sinds 2013 en ondertussen zijn er 52 Teach for Belgium leerkrachten aan de slag in de Franse gemeenschap. Wij zijn net gestart met het rekruteren van een eerste lichting kandidaten voor de Vlaamse gemeenschap die in september 2016 wiskunde en Frans (beiden knelpuntvakken) zullen geven in Vlaamse scholen met een lage socio-economische index.

Data

Active in Andere
Interested in
Career site http://teachforbelgium.org/nl
Employees worldwide/Belgium 80/80
Revenue worldwide/Belgium 0 (NGO)/0 (NGO)
Key partner No

Openings

Jobs (0) See all jobs
Internships (0) See all internships
Student Jobs (0) See all student jobs
Advertorials (0) See all advertorials

LocationWaversesteenweg 1517
1160 Brussel