Internships

Setting up dashboards via an opensource Log Monitoring stack for Big Data

Here you find the details for the internship named "Setting up dashboards via an opensource Log Monitoring stack for Big Data" in the company oXya Benelux.

Details
Name: Setting up dashboards via an opensource Log Monitoring stack for Big Data
Company: oXya Benelux
Description:

Oxya (http://www.oxya.com/) verzorgt voor hun klanten het technische beheer van SAP datacenters, gaande van hardware en netwerkinfrastructuur tot en met de applicatiesoftware. Om de monitoring van deze systemen en applicaties efficiënter te kunnen doen, wil Oxya beroep doen op Data Mining technieken, zodat problemen automatisch gedetecteerd en voorspeld kunnen worden. In deze masterproef pas je verschillende Data Mining algoritmes toe op de logdata van Oxya. Je analyseert de resultaten en ontwerpt op basis hiervoor een systeem dat in staat is om mogelijke problemen in hun data centers zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen. Prototypes van log monitoring met de ELK stack (Elasticsearch, Logstash) en time series monitoring met tools als Prometheus, TSDB lopen in testfase. Je ontwikkelt een online monitoring tool voor SAP met Data Mining algoritmes, waarmee je de praktische bruikbaarheid ervan aantoont.
Daar de beschikbaarheid van hun data voor deze klanten natuurlijk van het grootste belang is, spenderen werknemers van Oxya veel tijd en moeite aan het monitoren van de werking van de datacenters, zodat eventuele problemen tijdig gedetecteerd en hersteld kunnen worden, liefst nog voordat de klant er iets van gemerkt heeft. Bedoeling is om mits het gebruik van nieuwe tools sneller aankomende problemen te kunnen voorspellen.

Brochure: Download
Workspace document: Download
Target profiles:
  • Burgerlijk Ingenieur - Computer Science Engineering
  • Burgerlijk Ingenieur - Communication and information Technology
  • Industrial Engineering - IT
In industries:
  • ICT
  • Consultancy
  • IT
Required special knowledge:

Deze masterproef biedt de mogelijkheid om je zowel te verdiepen in het opkomende domein van data science als om kennis te maken met de werking van grote, state-of-the-art data centers. Oxya is immers een bedrijf met zowel een aantal grote internationale als Vlaamse klanten (bv. Carrefour, Hubo, Sodexo, Elia, Agristo, ArcelorMittal, …). Ook is er de mogelijkheid om het SAP ( = ERP pakket) beheer ervan te begrijpen en de infrastructuur hiervoor aan te leren. Werken met Big Data en ‘in geheugen’ databanken kunnen aan bod komen.

Duration: 3 months
Paid: No
Net wage: -
Foreign: No
Contact: Martin Van den Abeele (SAP system ingenieur)
Email: mvandenabeele@oxya.com
Tel: 0475 75 2873