Internships

Stage IT - .NET Developer

Here you find the details for the internship named "Stage IT - .NET Developer" in the company UNILIN.

Details
Name: Stage IT - .NET Developer
Company: UNILIN
Description:

Unilin Group is wereldwijd een referentie in interieurdesign en bouw. We ontwikkelen, produceren en vermarkten laminaatvloeren, luxe vinyltegels, vinyl op rol, samengesteld parket, tapijttegels, kamerbreed tapijt, panelen op houtbasis en sierpanelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten. We hebben 8100 medewerkers verspreid over 105 locaties over de hele wereld, waarvan 30 productievestigingen. Samen realiseerden we in 2021 een omzet van € 2,7 miljard.

Onze klanten en partners kennen ons als Unilin, IVC of Godfrey Hirst, of van één van onze merken zoals Quick-Step, Moduleo, Utherm, Pergo, Evola, Xtratherm of ClicWall. Investeren in gepassioneerde mensen, innovatieve merken en duurzame technologie is voor ons vanzelfsprekend.

Unilin Group is trots om deel uit te maken van Mohawk Industries, wereldwijd marktleider op het vlak van vloerbedekking met een omzet van $ 10 miljard en 41.600 medewerkers.

JE TAKENPAKKET
Als we aan jonge mensen denken, denken we automatisch aan enthousiasme en nieuwe ideeën. Deze zaken sluiten perfect aan bij de innovatieve en ondernemende cultuur van UNILIN. Wij bieden stagemogelijkheden in alle afdelingen van ons bedrijf. Krijg een voorsmaakje van hoe het is in een groot Belgisch bedrijf dat internationaal opereert en geniet van een boeiende stage.

We hebben verschillende stages binnnen het domein IT

STAGE 1: WAT KAN JE VERWACHTEN IN DEZE STAGE?

Het Unilin IT integration team bouwt interfaces om data tussen applicaties uit te wisselen. Om deze stromen van databerichten op te volgen is een console applicatie ter beschikking zodat de functionele IT teams deze interfaces kunnen monitoren, errors visualiseren en root cause analyse kunnen doen. Dit tot op individueel bericht niveau.
Deze console verzamelt gegevens van verschillende locaties (VS, België, Frankrijk, …) via 1 generieke methode (d.m.v. oproepen van API’s op de verschillende interface hubs). Data van interfaces die in de cloud staan kan ook via een API opgevraagd worden, maar die volgt niet die generieke structuur. Daarom willen we een vertaalcomponent bouwen zodat de cloud interface data op dezelfde generieke manier aangeroepen kan worden vanuit de centrale console. M.a.w. een vertaalslag van de generieke methode naar de cloud API structuur.
Daarnaast willen we rapportering in Power BI creëren zodat de interface informatie (volumes, types, trends, aantal errors, …) voor een breder publiek ter beschikking gesteld kan worden.

STAGE 2: WAT KAN JE VERWACHTEN IN DEZE STAGE?
Unilin heeft een inhouse ontwikkeld printsysteem LCP (Logistics Communication Platform) die in alle verzendingsmagazijnen gebruikt wordt om zowel labels als zenddocumenten (zendnota, CMR,…) af te drukken. Het systeem bestaat uit een backend die op een Oracle database draait, een printservice en een webclient. Ter ondersteuning van het stijgend gebruik van dit printsysteem willen we enkele functionaliteiten toevoegen of exploreren via een proof of concept.
Als stagiair zal je ingeschakeld worden om zo’n proof of concept uit te werken waarbij je een standalone report management site opbouwt.
Je denkt mee aan optimalisaties en werkt deze samen met jouw team uit.
Bovenstaande opdrachten zullen onder begeleiding zijn van een functioneel team (die de requirements zal definiëren in analysefase) alsook van een technisch team (die de technische uitwerking zal begeleiden).
UNILIN heeft verschillende sites. Allen zijn gevestigd in en rond Waregem.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN STAGE BIJ UNILIN?
Je leert onze manier van werken en bedrijfscultuur kennen die gestuurd worden door onze UNILIN waarden: Passie, Ondernemerschap, Respect en Uitmuntendheid.
Je kan jouw geleerde kennis omzetten in een eerste praktische ervaring.
Je bouwt een eerste netwerk uit en leert de structuur van onze organisatie kennen.
Je komt terecht in een bedrijf die sterk inzet op jonge mensen.
Tijdens de stage word je begeleid door experten in het vak, waar je veel uit kan leren.

JOUW VERHAAL BIJ UNILIN HOEFT NIET TE STOPPEN NA DE STAGE!
Een stage is een eerste aanraking met het bedrijfswereld. De echte sprong komt na het afstuderen. Bij UNILIN zijn we ongelooflijk enthousiast over nieuw talent. Elk jaar verwelkomen we heel wat Young Graduates die goesting hebben om erin te vliegen. Tijdens de Young Graduate Journey ben je de entrepreneur van je eigen talent. Samen stippelen we jou traject uit binnen een bepaald domein.

Jouw Journey vormt de ideale springplank om binnen UNILIN verder te groeien. Dit kan zowel binnen het gekozen domein als breder in de organisatie.

Wil je meer weten over onze Young Graduate Journey? Neem een kijkje op onze site: www.Younggraduates.unilin.com of op onze instagrampagina: @unilin_younggraduates.

IT’S A MATCH?
Je bent een student in een informaticaopleiding (Industrieel ingenieur Informatica, Burgerlijk ingenieur computerwetenschappen, Master Toegepaste Informatica...) en wil graag een stage volgen in de zomervakantie 2022.
Je bent hands-on en houdt van ondernemen.
Je bent een zelfstandige werker die om kan met een veranderende bedrijfscontext.
Je hebt kennis van programmeren in .NET.
Voel je het kriebelen om aan de stage te beginnen na het lezen van deze omschrijving? Aarzel dan zeker niet om te solliciteren. We kijken ernaar uit om je te leren kennen!
AANBOD
Unilin Group is een sterk groeiende, winstgevende en bruisende groep, die internationaal actief is. Innovatie is onze drijvende kracht. Investeren in mensen, technologie en duurzaam ondernemen zijn kenmerkend voor onze cultuur.

Unilin Group wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship voorop stellen.

In ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek biedt Unilin Group een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Target profiles:
  • Burgerlijk Ingenieur - Computer Science Engineering
  • Burgerlijk Ingenieur - Communication and information Technology
  • Industrial Engineering - IT
  • Computer Science
In industries:
  • Bouw
Required special knowledge:

Duration: 1-6 maanden
Paid: Nee
Net wage: -
Foreign: Nee
Contact: Kenny Claes (Talent Partner)
Email: kenny.claes@unilin.com
Tel: +32 56 59 01 25