Internships

Applicatieontwikkeling en data management: Ontwikkel in PowerBI een reportingtool

Here you find the details for the internship named "Applicatieontwikkeling en data management: Ontwikkel in PowerBI een reportingtool" in the company Userfull.

Details
Name: Applicatieontwikkeling en data management: Ontwikkel in PowerBI een reportingtool
Company: Userfull
Description:

WAAROM DIT PROJECT ?
Userfull gebruikt vandaag een project management tool dat gebruikt wordt door alle teams en dus het volledige traject van pre-sales tot facturatie doorloopt. Op dit moment is er geen duidelijke manier van rapporteren en is er geen overkoepelend dashboard dat we kunnen gebruiken om analyse uit te voeren op onze dagelijkse proceswerking. Als we een duidelijk beeld krijgt van hoe onze processen verlopen kunnen we makkelijker optimalisaties in het hele bedrijf doorvoeren. Dit is ook een vraag die bij onze klanten relevant is.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?
Als stageopdracht zal je dus een rapporteringstool ontwikkelen in Power Bi dat de resultaten van alle teams bevat, vergelijkt en analyseert. Je zal zowel nadenken over welke bedrijfs-KPI’s belangrijk zijn om mee te nemen in deze rapportering en hoe je dit best visueel verwerkt tot een duidelijk overzicht. Je collega’s bij Userfull leren je de dingen die je moet weten om een datamodel voor reporting op te zetten waardoor je dankzij samenwerking en het uitbreiden van je eigen skills tot je eigen tool komt.

- Je bepaalt de nodige KPI’s voor je rapportering. Hiervoor zal je zowel opzoekwerk uitvoeren als praten met collega’s bij Userfull om hun noden te bepalen. Hierbij denkt je ook na over welke koppelingen tussen de team-noden er nog gemaakt dienen te worden.
- Je ontwikkelt een rapporteringstool aan de hand van PowerBI.
- Je bepaalt hoe je je data visueel zal voorstellen
- Je leert hoe je koppelingen kan maken met andere platformen
- Je test je rapporteringstool en optimaliseert deze

WAT IS JOUW RESULTAAT ?
Als resultaat lever je je eigen ontwikkelde rapporteringstool op dat zal gebruikt worden om onze processen te analyseren binnen Userfull, maar ook kan geïmplementeerd worden bij klanten. Je helpt met andere woorden bedrijven om hun succes te vergroten doordat ze hun processen makkelijker kunnen optimaliseren.

Target profiles:
  In industries:
  • IT
  Required special knowledge:

  Duration: Te bepalen
  Paid: Nee
  Net wage: -
  Foreign: Nee
  Contact: Astrid Vervliet (Office Manager)
  Email: hr@userfull.be
  Tel: