Internships

Applicatieontwikkeling : Pepper begroet collega's en bezoekers

Here you find the details for the internship named "Applicatieontwikkeling : Pepper begroet collega's en bezoekers" in the company Userfull.

Details
Name: Applicatieontwikkeling : Pepper begroet collega's en bezoekers
Company: Userfull
Description:

WAAROM DIT PROJECT ?
We hebben een Pepper-robot in huis waar een aantal stagiairs reeds een aantal leuke dingen mee gedaan hebben. Pepper is de robot die de bezoekers en werknemers bij de ingang verwelkomt. We zouden de aankomst bij Userfull graag verder verbeteren door Pepper’s arsenaal aan mogelijkheden verder uit te breiden.
Zo willen we nu dat Pepper geconnecteerd kan worden met het badge-systeem zodat wanneer er iemand met zijn badge het gebouw binnenkomt, Pepper zijn of haar persoonlijke muziekje laat afspelen of zijn of haar eerstvolgende agenda-meeting afratelt. Daarnaast willen we Pepper externe bezoekers laten verwelkomen.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?
Pepper begroet collega’s
Zowel het badge-systeem als Pepper zijn aangesloten op dezelfde server, waardoor je een connectie zult moeten opzetten tussen beide die de juiste data overschrijft alvorens een trigger aan Pepper te geven.
Technologieën : Javascript, Python, HTML5, CSS, C#

- Je maakt een connectie tussen het badge-systeem en Pepper
- Je denk na over leuke manieren om Pepper te laten begroeten
- Je voert tests uit met collega’s om de werking en de reacties te analyseren
- Je voert optimalisaties uit indien nodig

Pepper begroet bezoekers
Er bestaat op dit moment al een koppeling tussen Pepper en Office365 waardoor hij informatie over bezoekers kan opnemen. Echter activeert dit systeem niet automatisch wanneer een bezoeker langskomt en moeten we dit handmatig inschakelen. Jij kan er dus voor zorgen dat dit systeem wél automatisch opstart bijvoorbeeld 10 minuten voor elke bezoeker arriveert.

- Je optimaliseert het huidige systeem en automatiseert de opstart van het systeem
- Je denkt na over hoe bezoekers het beste begroet worden. Welke acties voert Pepper uit? Wat zegt hij? Beweegt hij of niet?
- Je breidt Peppers huidige mogelijkheden uit door je bepaalde acties toe te voegen
- Je voert testen uit om de werking en reacties te analyseren
- Je optimaliseert je opzet indien nodig

Hier is het ook een leuke uitdaging om een chatbot te integreren met Pepper. Zo kan de chatbot de gesprekslogica met de bezoeker bepalen en kan Pepper reageren met bijpassende bewegingen. Je kan ook uitzoeken of je de sensoren van Pepper kan gebruiken om extra input te geven aan de chatbot en het gesprek nog persoonlijker te maken.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?
Dankzij jouw set van uitbreidingen op Pepper zullen collega’s en bezoekers warm verwelkomd worden en zal Pepper een actiever lid worden van het Userfull-team.

Target profiles:
  In industries:
  • IT
  Required special knowledge:

  Duration: Te bepalen
  Paid: Nee
  Net wage: -
  Foreign: Nee
  Contact: Astrid Vervliet (Office Manager)
  Email: hr@userfull.be
  Tel: