Internships

Systeembeheer: Tracking-systeem in gebouwen

Here you find the details for the internship named "Systeembeheer: Tracking-systeem in gebouwen" in the company Userfull.

Details
Name: Systeembeheer: Tracking-systeem in gebouwen
Company: Userfull
Description:

WAAROM DIT PROJECT ?
Userfull heeft de vraag ontvangen van een klant om een systeem te implementeren dat het aantal personen in meerdere ruimtes in een gebouw kan bepalen. De resultaten moeten weergegeven worden in een visueel praktisch overzicht/dashboard waarbij niet enkel live-informatie getoond wordt, maar ook de historiek, de trends,… gekoppeld aan events in bijvoorbeeld een kalender.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?
Je hebt in deze stageopdracht de vrijheid om alle technologische pistes te onderzoeken en zo tot een eigen oplossing te komen. Dit kunnen ook meerdere oplossingen zijn als dat mogelijk is.

- Je onderzoekt de markt op huidige technologieën die in aanmerking komen als trackingsysteem. Bv. WiFi, Bluetooth, NFC,… Hierbij zal je echt out-of-the-box kunnen denken.
- Uit je lijst van mogelijkheden zal je de beste opties filteren en verder uitwerken.
- Je zet je eigen systeem op en test deze. Als er tijd over is kan je natuurlijk ook meerdere systemen opzetten.
- Je analyseert welke informatie relevant is om weer te geven op het dashboard en hoe deze best visueel overgebracht zal worden.
- Je bouwt je dashboard op en test deze.

Je kan dit project gerust uitbreiden/aanpassen volgens je eigen inzichten. Zo is het bijvoorbeeld ook een optie om individuen in een gebouw te herkennen dankzij dit tracking-systeem zodat er onder andere kan bepaald worden wie nog in het gebouw en zelfs in een specifieke ruimte aanwezig is wanneer een brand uitbreekt. Of kunnen we aan de hand van specifieke informatie van individuen groepen samenstellen van personen met een gemeenschappelijke factor? Kan je de aanwezigheid van mensen koppelen aan andere systemen zoals Teams en Office365? Je kan hier dus zo ver in gaan als je zelf graag wil.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?
Je hebt hiermee je eigen Internet-of-things systeem uitgewerkt en/of geïntegreerd met bestaande technologieën die we bij deze klant kunnen implementeren, maar eventueel ook zelf zullen gebruiken en ons in staat stelt gedetailleerde analyses uit te voeren op hoe groepen mensen zich gedragen in ruimtes.

Target profiles:
  In industries:
  • IT
  Required special knowledge:

  Duration: Te bepalen
  Paid: Nee
  Net wage: -
  Foreign: Nee
  Contact: Astrid Vervliet (Office Manager)
  Email: hr@userfull.be
  Tel: