Student Jobs

SRBB Operations/Production/Engineering

Here you find the details for the student job named "SRBB Operations/Production/Engineering" in the company UNILIN.

Details
Name: SRBB Operations/Production/Engineering
Company: UNILIN
Description:

Als we aan jonge mensen denken, denken we automatisch aan enthousiasme en nieuwe ideeën. Deze zaken sluiten perfect aan bij de innovatieve en ondernemende cultuur van UNILIN. Wij bieden studierelevante studentenjobs aan in alle afdelingen van ons bedrijf. Krijg een voorsmaakje van hoe het is in een groot Belgisch bedrijf dat internationaal opereert en geniet van een boeiende SRBB.
MOGELIJKE SRBB’S VOOR INGENIEURS UNILIN

WELKE SRBB’S HEBBEN WIJ MOMENTEEL IN DE AANBIEDING?

1. Engineering – Unilin Coporate (Wielsbeke)
o Studie of de site Unilin Wielsbeke koelenergie uit de aanpalende rivier de Leie kan benutten in de productieprocessen. Hiervoor dient eerst de huidige koelvraag in kaart gebracht te worden om met deze info een design/concept uit te werken om dit te verwezenlijken.. Na offertevraag bij suppliers voor de diverse items binnen het ontwerp, kan de case verder uitgewerkt worden om de rentabiliteit te bepalen.
o Een tweede studie op dezelfde site, focust zich op de thermische olie huishouding die ingezet wordt voor de verwarming in de productieprocessen. Hier dient onderzocht te worden of dit optimaal gebeurt in functie van het energieverbruik (aardgas en houtstof) van de ketels die het thermische olie-net voeden alsook aan de kant van de verbruikers van deze warmte.
o Na een grondige analyse dienen er voorstellen geformuleerd te worden om te optimaliseren hetzij aan de supply side hetzij aan de demand side.
o Periode: januari – maart. 2 dagen per week.

2. Central Maintenance – Unilin Flooring (Wielsbeke)
o Binnen Central Maintenance Flooring trachten we stilstanden tot een minimum te beperken daar we impact hebben op de meerdere productielijnen op deze site. Om dit te bekomen implementeren we heel veel predicatieve taken opdat we stilstanden kunnen voorspellen - hiervoor hebben we extra jouw input nodig! Volgende taken staan op het lijstje:
 Infrarood inspecties
 Uitvoeren van trilling metingen op machines - aanbrengen van labels
 Detecteren van persluchtlekken via ultrasoon technieken
 Wanddiktemetingen op stoftransportleidingen
o Periode: oktober – juni. 1 dag per week.

3. R&D – Unilin Metals Flooring (Izegem)
o Ondersteunende administratieve productietaken zoals instructies en procedures uitschrijven, controles uitvoeren. Dit gebeurt door het meevolgen van de taken tijdens productie en waarbij ondertussen foto's en notities worden genomen.
o Periode: zo snel mogelijk. 1 dag per week.

4. Quality – Unilin Panels (Oostrozebeke)
o Het project omvat een deeltje opzoekingswerk in de bestaande normen die we moeten volgen voor de verschillende klanten. Nl. welke methodes en manieren moeten uitgevoerd worden voor de formaldehydepalingen in brute platen. Daarna zullen de methodes die nu uitgevoerd worden kritisch bekeken worden, geëvalueerd worden en eventueel herbekeken worden. Daarnaast is het ook een studie om te kijken welke methode het meest efficiënt is voor welk type plaat. Het overgrote deel zal praktijk gericht zijn in ons Chemisch labo.
o Periode: eind jan/begin feb – juni (6 maanden). 4 of 5 dagen per week.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SRBB BIJ UNILIN?
• Je leert onze manier van werken en bedrijfscultuur kennen die gestuurd worden door onze UNILIN waarden: Passie, Ondernemerschap, Respect en Uitmuntendheid.
• Je kan jouw geleerde kennis omzetten in een eerste praktische ervaring.
• Je bouwt een eerste netwerk uit en leert de structuur van onze organisatie kennen.
• Je komt terecht in een bedrijf die sterk inzet op jonge mensen.
• Tijdens de SRBB word je begeleid door experten in het vak, waar je veel uit kan leren.
JOUW VERHAAL BIJ UNILIN HOEFT NIET TE STOPPEN NA DE SRBB!
Een SRBB is een eerste aanraking met het bedrijfswereld. De echte sprong komt na het afstuderen. Bij UNILIN zijn we ongelooflijk enthousiast over nieuw talent. Elk jaar verwelkomen we heel wat Young Graduates die goesting hebben om erin te vliegen. Tijdens de Young Graduate Journey ben je de entrepreneur van je eigen talent. Samen stippelen we jou traject uit binnen een bepaald domein.
Jouw Journey vormt de ideale springplank om binnen UNILIN verder te groeien. Dit kan zowel binnen het gekozen domein als breder in de organisatie.
Wil je meer weten over onze Young Graduate Journey? Neem een kijkje op onze site: www.Younggraduates.unilin.com of op onze instagrampagina: @unilin_younggraduates.

CONTACT
Bij extra vragen kan je altijd terecht bij Sien Himpe en Justine Matton, Talent Partners, sien.himpe@unilin.com en justine.matton@unilin.com.

Target profiles:
    Required special knowledge:

    Contact: Sien Himpe (Talent Partner)
    Email: sien.himpe@unilin.com
    Tel: +32 56 59 01 33