Internships

Machineveiligheid op Superabsorber

Here you find the details for the internship named "Machineveiligheid op Superabsorber" in the company BASF Antwerpen.

Details
Name: Machineveiligheid op Superabsorber
Company: BASF Antwerpen
Description:

* Jouw opdracht *
De Superabsorberinstallatie bestaat uit een uitgebreid machinepark, met onder meer roer-, maal- en zeefmachines en transportsystemen. Diverse van deze machines vereisen een zekere mate van menselijke interactie door operatoren en onderhoudstechnici. Naast het bewaken van procesveiligheid is ook machineveiligheid dus een belangrijk aspect bij het beheren en bedrijven van onze installatie.

* Jouw uitdaging *
- Je leert de Superabsorberinstallatie kennen en komt in contact met de belangrijkste procesmachines waar mens-machine interactie optreedt

- Je werkt je in in de regelgeving rond machineveiligheid en wordt hierin bijgestaan via documentatie die binnen BASF reeds beschikbaar is.

- Je controleert de beschikbare machinedocumentatie vanuit de fabrikant en toetst de risicoanalyse en geïnstalleerde veiligheidsinrichtingen aan de praktijk en huidige stand der techniek.

- Je levert per machine een rapport op met de nodige aanbevelingen omtrent machineveiligheid, rekening houdende met praktische implementatie en met inbegrip van een kosten-baten analyse

*Ons aanbod*
Je krijgt een persoonlijke stagementor en wij begeleiden je stage en project van A tot Z. We bieden je een kwalitatieve stageplaats waar je veel kan bijleren. Dit is onze garantie!

Meer info en solliciteren via: https://werkenbijbasf.be/stages/vacature.php?id=244

Target profiles:
  • Burgerlijk Ingenieur - Electromechanical Engineering
In industries:
  • Chemie
Required special knowledge:

* Onze ideale match*
- Je bent student burgerlijk ingenieur in de werktuigkunde.

- Je functioneert goed in een multidisciplinair team, maar kan ook zelfstandig werken.

- Je hebt een zekere interesse in en voeling met de procesindustrie en machineveiligheid.

- Je bent praktisch ingesteld: je zal immers de kans krijgen om deel te nemen aan het onderhoudsprogramma van bepaalde machines om de blootstelling aan risico’s in de praktijk te kunnen toetsen aan de reeds geïmplementeerde veiligheidsinrichtingen.

Duration: 4 - 6 weken
Paid: Yes
Net wage: -
Foreign: No
Contact: Katja Leten (HR Manager)
Email: katja.leten@basf.Com
Tel: