VTK FAQ voor de toekomstige ingenieur


Start Over ons
00

CURSUSSEN


Waar kan ik terecht voor cursussen?

Alle nieuwtjes omtrent de boekenverkoop, bestellingen van cursussen, opgeloste oefeningen en examenvragen, tekenmateriaal voor de architecten en overige zijn terug te vinden enerzijds op de site van VTK cursusdienst ( www.vtk.ugent.be/cursus) of gewoon aan de cursusdienst zelf. Hen kun je de eerste weken steeds vinden in VTK-Pi, als je binnenkomt in de hal van de Plateau onmiddellijk links.

Wanneer moet ik mijn cursussen halen?

Als eerstejaarsstudent kun je je cursussen en handboeken kopen op de onthaaldag zonder dat je deze op voorhand moet bestellen. Je kan je cursussen dan direct met bancontact of cash betalen. Mocht je om een of andere reden de onthaaldag niet kunnen bijwonen, aarzel dan niet met ons (cursus@vtk.ugent.be) contact op te nemen en dan kun je in de eerste weken jouw cursussen alsnog bij ons komen afhalen. Vanaf het tweede semester dien je zelf je studiemateriaal te bestellen vooraleer je het kan komen oppikken. Meer informatie over hoe je dat kunt doen, vind je op onze website.

Waar vind ik welke cursus?

Proffen zeggen dit telkens in hun eerste les. Er zijn meerdere mogelijkheden:

 • De meeste cursussen zijn bij de VTK-cursusdienst te verkrijgen;
 • Cursussen, die enkel bestaan uit slides, worden vrijgesteld via het Ufora-platform;
 • Proffen verkopen zelf hun cursus tijdens de les.
 • Bij de bachelorjaren gebeurt de cursusverkoop voornamelijk via VTK-cursusdienst, terwijl proffen meestal zelf hun cursussen verdelen eenmaal je de masteropleiding volgt.

Korting op cursussen?

Inderdaad, aan je studententijd hoef je geen financiële kater over te houden. Tijdens de eerste week kan je je vrijblijvend in de hal van de Plateau lid maken van VTK. Ook op de onthaaldag kan je je tijdens onze rondleiding doorheen het Plateaugebouw lid maken. Eenmaal je lid bent van VTK, kun je je cursussen aan een goedkoper ledentarief aanschaffen. Uiteraard is je voordeel bij de cursussen groter dan de prijs die je dient te betalen om lid te worden. Daarnaast krijg je met je VTK-lidkaart bij tal van andere winkels eveneens korting, zeker de moeite dus! Om cursussen aan te kopen hoef je niet noodzakelijk lid te zijn van VTK, ook niet-leden kunnen zich dezelfde cursussen aanschaffen; zij krijgen dan natuurlijk wel geen korting.

Is het erg als ik na de eerste week nog niet al mijn cursussen heb?

Uiteraard niet. De eerste weken zijn typisch nog een uitloper van de vakantie. Natuurlijk ben je nog niet gewend om aan een universiteit te studeren en neem je op vrije momenten best al een boek ter hand om niet al van de eerste weken een gigantische achterstand op te bouwen. Je zal echter vlug inzien dat het onmogelijk is om alles vanaf de eerste week perfect bij te houden. Gelukkig is er nog de blok om helemaal terug mee te geraken met de leerstof voordat de examens beginnen.

Moet ik alle cursussen kopen?

Op de onthaaldag krijg je het standaardpakket, waarin alle cursussen zitten die je nodig hebt. Het is aangeraden dit te kopen. Er zal echter de optie zijn om bijkomende handboeken te kopen, bijvoorbeeld voor informatica of ingenieursproject I. Deze twee handboeken zijn zeker niet noodzakelijk te kopen. Uiteraard zal het handboek extra informatie of wat bijkomende oefeningen voorzien, maar de cursus of slides zelf zijn zeker voldoende om alles te begrijpen! Mocht je het toch willen kopen, is het altijd een goed idee eens een kijkje te nemen op ons tweedehandsboekenplatform (www.vtk.ugent.be/cursus ). Daar kan je het indien gewenst aankopen aan een voordelige prijs.

Hoe werkt de cursusdienst?

Neem een kijkje op de site van VTK-cursusdienst of loop eens langs aan VTK-pi over de middag. Daar kun je altijd nog je bestelling doorgeven.

Zijn ze dik en moeilijk?

Meestal zijn dunnere cursussen moeilijker dan de dikke. Moeilijkheid hangt echter ook af van de tijd die je erin steekt. Wanneer je iets voor de eerste keer bekijkt of eens vluchtig doorbladert lijkt alles moeilijk maar eens je er mee bezig bent durft het wel nog eens meevallen. Alles zal dus in het begin moeilijk en onoverzichtelijk lijken, echter geen paniek, eens je er wat tijd in steekt klaart de hemel op.

Wat is Ufora?

Nadat je je hebt ingeschreven aan onze universiteit krijg je een login en wachtwoord waarmee je je kan inloggen op het Ufora-platform. Hierop verschijnen alle vakken die je tijdens het academiejaar zal volgen. Zeker een aanrader om dit tijdig te bekijken, aangezien bijna alle proffen van dit platform gebruik maken om hun slides, oefeningen, extra informatie over uitstappen... vrij te stellen voor de studenten.

01

LESSEN


Wat zijn hoorcolleges?

Hoorcolleges zijn lessen waarin de prof zijn cursus uitlegt en meestal ook wat bijkomende info vertelt. Soms is enkel een theoriecursus voorhanden, eventueel aangevuld met oefeningreeksen. Ook kan de cursus nog verder aangevuld worden met slides, ofwel bestaat de cursus enkel uit slides (voor de hogere jaren). Feit is dat hoorcolleges nuttig kunnen zijn omdat je dan alles al een keertje hoort.

Hebben we enkel hoorcolleges?

Neen, naast hoorcolleges zijn er ook oefeningenzittingen. Als je ooit eens iets zou willen brossen van lessen dan bros je best geen oefeningenzitting. De architecten onder jullie krijgen bovendien ook praktijkgerichte vakken, meer hierover vind je hier.

Brossen is foei?

...of toch niet? In het begin ga ja best naar ALLE lessen, al begin je na een poos zelf aan te voelen in welke mate je er nood aan hebt. Oefenzittingen sla je beter NOOIT over. Daar legt men meestal de theorie nog eventjes uit. Je besteedt er twee nuttige uren aan het maken van oefeningen op de leerstof samen met de lesgever(s). Praktijklessen overslaan is al helemaal uit den boze voor de architecten. Aangezien de projecten vaak als tussentijdse evaluatie gelden.

Zijn de lessen begrijpbaar & volgbaar?

De ene les is natuurlijk al wat beter te volgen dan de andere maar over het algemeen zijn de lessen goed begrijpbaar. Vanaf het moment dat je het niet meer verstaat heb je 2 keuzes: doorbijten en hopen dat er beterschap komt of gewoon thuisblijven en het zelf proberen te studeren. De laatste optie is populair, zeker als de prof minder goed les kan geven...

Waar vind ik mijn lessenrooster?

Neem een kijkje op deze link.

02

STUDEREN


Hoe moet ik een cursus studeren?

In feite zou je altijd moeten studeren in functie van het examen. Wanneer je bijvoorbeeld een oefeningenexamen hebt mag je de theorie zeker en vast niet verwaarlozen en mag je je er ook niet blind op staren. In de theoriecursus werkt men meestal één of ander bewijs uit waarvan je uiteraard niet de uitwerking moet kennen voor de oefeningen, maar deze wel moet snappen om te kunnen toepassen in de oefeningen. Het vrij tot zeer uitgebreid ('be')studeren van de theorie is altijd goed. Als je dat allemaal kan dan zijn de oefeningen meestal niet meer zo moeilijk. Maar blijf dus niet hangen op één of ander idioot bewijs. Het belangrijkste bij oefeningenexamens is nog altijd dat je de oefeningen kan oplossen. Op voorhand maak je er dus best zoveel mogelijk zelf. Het type theorie-examen hangt van prof tot prof af. Zowel doordenkertjes als zuiver memoriseren kan aan de orde zijn. Je hoort er wel meer van tijdens de lessen. Raad vragen aan oudere studenten, zoals je peter en je meter kan je al een flinke stap vooruit helpen.

Hoe studeer je de oefeningen?

Zelf oefeningen maken is de enige juiste manier. Met oplossingen bekijken leer je weinig tot niets bij! Eventueel kan je ook de oefeningen van de voorgaande jaren proberen te bemachtigen via ouderejaars. Ken je momenteel nog geen oudere studenten, dan raden we je aan naar de eerste initiatiedoop te komen. Meer informatie hierover volgt later.

Ik begrijp iets niet?

Je bent zeker niet de enige die niet alles begrijpt. Je kan natuurlijk best eerst te rade gaan bij je medestudenten, want zij moeten uiteindelijk hetzelfde studeren. Voor ouderejaars geldt uiteraard hetzelfde. Weten zij het ook niet, dan kan je bij studiehulp (het studeerforum van VTK) vragen posten over een bepaald vak, en krijg je normaliter antwoord van een medestudent. Je kan uiteraard ook raad vragen bij je assistent in de oefenzitting of bij de prof in de les zelf. Heb geen angst om iets te vragen. Let natuurlijk wel een beetje op wat je vraagt. Proffen zeggen altijd dat domme vragen niet bestaan, maar toch een gefundeerde vraag zullen ze veel sneller beantwoorden dan een domme vraag. Heb je meer dan 1 vraag, of heb je last met de oefeningen dan kan je individueel uitleg vragen op het monitoraat. Je kan ook altijd bij de prof zelf langsaan tijdens hun wekelijkse individuele uitlegsessies. Meer hierover hoor je tijdens de lessen. Je kan echter niet langsgaan zonder eerst te studeren. Je moet weten waar je problemen mee hebt. De proffen kunnen je dan extra uitleg geven of iets opnieuw uitleggen maar een hele cursus is natuurlijk onbegonnen werk.

Waar kan ik terecht om te studeren?

Je kan steeds in de Syllabib in het Plateaugebouw terecht, of in de Boekentoren. De locatie van de Syllabib word je op de onthaaldag getoond. Als je gedurende het jaar even het noorden kwijt zou zijn, spreek gerust iemand in de gangen van de Plateau aan om je uit de nood te helpen. De meeste studenten herinneren zich nog hun eerste verdwaaldagen levendig en wijzen je met plezier de weg. De Boekentoren is een pak makkelijker te vinden uiteraard. Bovendien, samen oefeningen oplossen is veel aangenamer en gaat vaak sneller. Heb je projectwerk, dan kan je ook op de archiezolder terecht, als er tenminste geen begeleiding voor de architectuurstudenten bezig is. Op de ruime zolder kan je in groep ook rustig werken. Sinds vorig jaar stelt de faculteit ook enkele projectlokaaltjes ter beschikking, die we je ook zullen tonen tijdens de rondleiding op de onthaaldag.

Is een laptop nodig?

Een laptop is een dure investering, die je niet meteen hoeft te maken. In de pc-klassen en in het atelier zijn steeds computers ter beschikking om te kunnen werken, en dit tot 20u 's avonds. Het Plateaugebouw sluit pas om 22u. Je kan misschien beter even de kat uit de boom kijken, bij ouderejaars informeren, zodat je zeker geen miskoop doet. Zowel scherm, grootte, gewicht, snelheid, schrijfruimte, en zoveel meer kunnen je keuze beïnvloeden. Een vaste computer lijkt ons voor architectuurstudenten niet zo praktisch, immers je laptop wordt na tweede bach zowat 'je kindje' dat je overal meeneemt. Burgies daarentegen kunnen zich zeker redden met een desktop, hoewel een laptop uiteraard praktischer is. De keuze is aan jou.

03

EXAMENS


Zijn de examens moeilijk?

We zullen er geen doekjes om winden, je hebt natuurlijk een van de moeilijkste opleidingen gekozen die in ons land aangeboden worden, en dan nog aan een hoogstaande universiteit als de UGent. De examens zijn dan ook, zoals je wel kon verwachten, niet simpel. Het ene examen is echter al wat minder moeilijk dan het andere, dus je moet nu ook niet beginnen wanhopen. Als je tijdens het jaar goed alles bijhoudt, genoeg oefeningen maakt, en heel veel blokt, komt dat allemaal wel goed. Panikeer echter niet als je puntenbriefje er niet zo rooskleurig uitziet als verwacht, veel minder studenten dan je denkt slagen meteen in eerste zit. De tweede zit is er voor een reden! En zelfs al moest ook de tweede zit niet meevallen is alles nog niet verloren. Tegenwoordig is de universiteit vrij flexibel over het 'meenemen van vakken', je zal hier op tijd en stond wel voldoende informatie over krijgen!

Hoe lang duurt de blok?

Een vraag die velen zich stellen, een beknopt jaarschema maakt je al heel wat wijzer.

Schema 2019-2020
Semester 1
 • Les: 23/09/2019-13/12/2019
 • Inhaalweek: 16/12/2019-20/12/2019
 • Examens: 6/01/2020-1/02/2020
 • Lesvrije week: 3/02/2020-7/02/2010
Semester 2
 • Les (deel 1): 10/02/2020-3/04/2020
 • Blok (=Paasvakantie): 6/04/2020-17/04/2020
 • Les (deel 2): 20/04/2020-15/05/2020
 • Inhaalweek: 18/05/2020-22/05/2020
 • Examens: 25/05/2020-4/07/2020
 • Herexamens: 17/08/2020-12/09/2020
Conclusie: in semester 1 is de blokperiode (kerstvakantie) veel uitgebreider dan in semester 2. Je kan echter tijdens de paasvakantie steeds een tandje bijsteken om al je cursussen bij te werken. De gouden regel blijft: begin niet te laat, want je hebt je tijd hard nodig!

Zijn er tussentijdse testjes?

De 'burgies' onder jullie worden gans het semester onderworpen aan tussentijdse evaluaties. Een schema zal je binnenkort wel ontvangen van de proffen zelf. De architecten krijgen reeds van in het begin van hun academische 'loopbaan' te kampen met deadlines, zij het praktijkdeadlines. Gedurende vijf jaar loop je tijdens het semester op de toppen van je tenen, om het ene project na het andere af te ronden. Maar de doorzetter wint ! Uiteraard worden er ook practica en 'repets' (tussentijdse evaluaties) op je afgevuurd eens je eerste bach doorworsteld hebt.

Hoe geeft men punten?

De punten worden over het algemeen rechtvaardig uitgedeeld volgens een vast systeem. Proffen zien zeer snel of je iets begrijpt of niet. Meestal zijn er meerdere vragen, zodat je als er toch iets fout zou gaan in je geheugen je toch punten bij de andere vragen kan sprokkelen. De proffen vertellen alleszins meer over hun manier van quoteren en ondervragen tijdens de lessen. Loop je ergens vast bij een oefening, panikeer dan niet ! Vaak is je redenering zelfs belangrijker dan de uitkomst zelf. Onzin leest men natuurlijk niet graag. Telfouten zijn natuurlijk niet erg, maar maak er geen gewoonte van. Net zoals dt-fouten. Dergelijke fouten irriteren wanneer ze frequent gemaakt worden en stellen je basisvaardigheden in vraag.

Mondeling of schriftelijk?

In eerste Bach zijn er nog veel schriftelijke examens, jullie zijn immers met zo overweldigend veel studenten. Naarmate de jaren vorderen krijg je meer en meer mondelinge examens. Wat is het voordeel van schriftelijke examens? Een : je hebt meestal minder zenuwen. Twee : je hoeft geen 'apenpakje', aka kostuum, te dragen. Hoewel een kostuum terrein verliest op de casual deftige kleding... Wat is het nadeel van schriftelijke examens? Je moet toch ongeveer 4 uur lang stilzitten en je concentreren op een blad dat voor je neus ligt. Bovendien heb je na die 4 uur gegarandeerd een overwerkte schrijfarm. Een flesje water en een koekje tussendoor kunnen je vaak extra energie verschaffen. Mondelinge examens laten je vaak beter toe je resultaat in te schatten. Aan de hand van bijvragen test de prof in hoeverre je de leerstof beheerst, nadat je enkele grote vragen hebt uitgelegd. Elke prof houdt er zijn eigen gewoontes op na. Aan het bord, uitgebreid op papier, schematisch, met of zonder oefening, in hun bureau of het auditorium, het kan allemaal. Maar vaak kan je toch met het gevoel buiten stappen: dit was nu eens een vriendelijke prof...

Open boek, moet je nog studeren?

Laat je niet vangen aan de term open boek. Je moet wel degelijk nog studeren ! Maar je mag ook nog dingen vergeten, die je dan liefst als de bliksem kan opzoeken. Als je een cursus niet kent zal het feit dat het examen open boek is je niet meer slaagkans geven. Je geheugen opfrissen kan echter wel, en die gedachte kan je toch vaak geruststellen. Wat je mag meenemen, zoals syllabus, nota's, oefeningen, extra info, dat legt de prof je zeker uit tijdens het jaar. Let wel open boek examens durven wel eens wat moeilijker te zijn dan gesloten boek examens. Je moet immers vaak bewijzen aan de hand van doordenkvragen dat je je cursus beheerst.

04

ARCHITECTUUR


Architectuurontwerp, het indianenverhaal

Indianenverhalen betreffende architectuurontwerp zijn legio. Uiteraard krijg je niets voor niets. Hard werken, nachtjes door, bloedende vingers door het uitslippen van je breekmes,... worden zeker ooit je deel. Maar wie doorbijt en een olifantenvel kweekt wordt ervoor beloond. Architectuurontwerp is alleszins een vak apart. Je leert ontwerpen, concepten bedenken, gefundeerd argumenteren, kortom een eigen visie vormen. Hierbij krijg je eenmaal per week begeleiding van verscheidene assistenten en de prof. Zij zetten je tot denken met zeer gerichte vragen. Vaak gebeurt ontwerp in groep, zodat je leert samenwerken met anderen die vaak een andere mening dan jou hebben. Overtuigen en onderhandelen is dus ook een deel van het ontwerp.

Plotten

Wil je goedkoop plotten, dan kan dat superdicht bij huis, en dit op de tweede verdieping van de Plateau. Van A3 tot A1 op de rol, van zwart/wit-lijnwerk tot render in kleur; de mogelijkheden zijn legio. Plotfiles maak je thuis of in de computerklas aan. De computer die de plotter stuurt beschikt over een internetverbinding, een cd-station en usb-poorten. Plots kunnen in de bibliotheek afgehaald worden, waar ze verrekend worden. Tarieven variëren van 1,5 euro voor A3-lijnwerk in zwartwit, tot 10 euro voor A0-render in kleur. Geert Roels en Walter Deley staan in voor het oplossen van de gebruikelijke soft- en hardware problemen en voor het onderhoud van computer en plotter. Je kan hen respectievelijk bereiken op dit adres en dit adres. Voor A3-zwartwit wordt aangeraden een printaccount te openen aan de pc-klassen. Zwartwit-prints op de A3-laserprinter kosten er 0,10 euro. Meer info over plotfiles, instellingen, kostprijs en andere richtlijnen vind je op de site van de vakgroep Architectuur en Stedenbouw. Uiteraard kan je ook elders plotten, als de rij net iets te lang is naar je zin. Let wel de prijzen swingen dan wel de pan uit. Enkele nuttige adressen:

Reproductbr
Voskenslaan 205
9000 Gent
09 265 81 81
planafdruk@reproduct.be
www.reproduct.be
De Nobele
Citadellaan 26
9000 Gent
09 222 55 69
info@denobele.be
www.denobele.be

Scannen?

Als je wil scannen kan je ook op de vakgroep architectuur en stedenbouw terecht. In de bibliotheek vind je 2 A4-scanners, steeds vrij ter beschikking. Ook is er een A3-scanner en een 35mm dia-scanner beschikbaar in het scanlokaal. Hiervoor maak je best een afspraak met de verantwoordelijke .

Materiaal ontlenen

De vakgroep architectuur en stedenbouw biedt ook andere faciliteiten aan. Je kan een

 • digitale fotocamera (fuji s602)
 • digitale videocamera (zonder Hi8 tapes)
 • portable A4-scanner
 • externe dvd-writer
 • 17' portable
ontlenen, uiteraard niet zomaar. Je moet een gerichte aanvraag indienen bij een prof of assistent. Deze kan dan online nakijken of het aangevraagde materiaal nog beschikbaar is, en een reservatie aanvragen. De vakgroep vraagt met aandrang het leafletje grondig te lezen, de inhoud wordt bovendien gecontroleerd bij teruggave. Wees stipt en correct.

Waar vind ik maquettemateriaal?

Enkele nuttige adressen om maquette-benodigheden aan te kopen Schleiper Ajuinlei 13 9000 Gent 09 233 03 53 Lesaffre Onderbergen 76A 9000 Gent 09 233 33 06 Maar natuurlijk kan de plaatselijke BRICO ook soelaas brengen als je laatste tube lijm leeg is in een jury-voorbereidingsweekend. Natuurlijk zijn huis, tuin en keuken vaak een dankbare bron aan materiaal: krimpfolie, tandenstokers, kopspeldjes, watten, ijzerdraad,... je kan het zo gek niet bedenken of het lijkt je nuttig.

Tekenmateriaal, pennetjes, ... Is dit allemaal nodig?

Speciaal voor de eerstejaars wordt er door de Loeiende koe, de vereniging van de archies, een tekenpakket opgesteld. Dit tekenpakket is een gans overlevingspakket om je eerste jaar als architect rond te komen. In zo'n pakket vind je: latjes, snijplanken, mesjes, stiftjes etc. . Die worden aangekocht in grote getale, wat een pak verschil maakt voor je portefeuille.

Moet ik kunnen tekenen?

Nee, het moet niet. Het is een fabeltje dat je reeds technisch tekenen of kunstacademie achter de rug moet hebben. In eerste bach krijg je immers het vak Waarneming en Beeldende Media, waarin je verscheidene basistechnieken aangeleerd worden. Natuurlijk is enthousiasme en doorzettingsvermogen een vereiste. Zelfs een ervaren tekenaar kan tijdens Waarneming en Beeldende Media bijleren.

05

OVERIGE INFO


Stuvers

Elke student aan onze universiteit heeft recht op een eigen mening. Een eigen menig die duidelijk moet overgemaakt worden aan bijvoorbeeld de proffen over o.a. hun manier van lesgeven, hun manier van ondervraging, enz. Ook jouw mening telt en kan tot in de hogere rangen duidelijk worden verkondigd. Het spreekt voor zich dat deze kennisoverdracht niet zomaar kan gebeuren. Daarom worden per klas studentenvertegenwoordigers ('stuvers') aangesteld. Zij hebben het voorrecht hun mening en die van hun klasgenoten over te brengen, om zo tot een onderwijssysteem te komen met inspraak van op alle niveaus. Ben je niet geheel tevreden met de huidige vorm van het onderwijs aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen, grijp dan een stuver bij de arm, vertel hem/haar jouw levensverhaal en gegarandeerd dat jouw opinie tijdens een van hun volgende vergaderingen met bijvoorbeeld de decaan van onze faculteit wordt besproken indien het een terechte opmerking blijkt. Je ziet het, met alle studenten en hun behoeftes wordt rekening gehouden. Zo zetelen er steeds verscheidene stuvers in allerlei organen binnen onze faculteit. Dit verzekert dat de studenten steeds een stem hebben bij het maken van beslissingen die juist hen aangaan. Dat is natuurlijk niet alles. Stuvers organiseren ook de onderwijsevaluaties, waar de studenten hun proffen mogen quoteren, en staan steeds in voor het contact tussen prof en studenten in geval van grotere problemen. Ze zorgen ook dat de vragen van de vorige examens gebundeld worden en aan alle studenten worden vrijgesteld via het internet. Heb je zelf interesse om de onderwijswerking van onze universiteit van nabij mee te maken als stuver, mail dan naar Fris voor verdere informatie.

Hoe vind ik mijn weg terug?

Als eerstejaars burgerlijk ingenieur zal je voornamelijk in auditorium A vertoeven, terwijl de eerstejaars burgerlijk ingenieur-architecten de eerste week in het hele plateaugebouw verdwalen. Je kan bijvoorbeeld het lessenrooster eens bekijken om te zien waar je er allemaal lessen zal krijgen. Op de onthaaldag word je al iets wijzer gemaakt in het Plateaudoolhof. Maar geloof ons vrij, helemaal doorgronden lukt niemand...

Wi-fi?

Overal op de campus en universiteitsgebouwen zou moeten wifi zijn. Je kan verbinden met het Eduroam-netwerk via 'ugent-gebruikersnaam'@ugent.be / wachtwoord.

Nuttige links

 • vtk.ugent.be: The place to be
 • vtk.ugent.be/wiki: Een onuitputtelijke voorraad aan opgeloste oefeningen uit de pc-lessen, opgeloste examenvragen, samenvattingen,... Dit zijn oplossingen van de studenten zelf en kunnen dus nog fouten bevatten.
 • vtk.ugent.be/cursus: VTK Cursusdienst
 • ufora.ugent.be: Hier kan je slides, cursussen,... downloaden die je proffen online plaatsen. Je kan je voor je gedoceerde vakken inschrijven, zodat je ook de mailings van je proffen ontvangt.
 • www.ugent.be/ea/: Site van de Faculteit Ingenieurswetenschappen, waar je zowel lessenroosters, reglementen, als je vakantiedagen op terug vindt. En uiteraard zoveel meer...

06

OVER ONS


De Vlaamse Technische Kring Gent association is de studentenkring voor studenten burgerlijk-ingenieur en burgerlijk-ingenieur architect aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent. Neem ook eens een kijkje op onze hoofd-website vtk.ugent.be

LOCATION

 • VTK Gent Association
 • Jozef Plateaustraat 22
 • 9000 Gent
 • Belgium

PHONES

(+32) (0)9 264 37 26