Parkpop is een gezellig festival georganiseerd door de studentenvereniging voor de studenten burgerlijk ingenieur en burgerlijk ingenieur architect, VTK.
Elk jaar wordt dit festival georganiseerd in een park in Gent. Vanaf 2016 is het Koning Albertpark de nieuwe locatie, ook beter bekend als het Zuidpark in Gent.

Bands zoals Jacle Bow, Barefoot and the Shoes, Douglas Firs, Willow en Les Truttes maakten al deel uit van onze line-up in vorige edities. Naast bekendere bands geeft parkpop de kans aan beginnende 'burgie bands' hun talent te tonen voor het grote publiek.

Equal Idiots

>

Equal Idiots
Hoera, 'bier drinken en kut roepen'-rock! (zoals ze het zelf omschrijven)
Hopelijk zijn jullie headbang skills on point, want dit jaar komt niemand minder dan Equal Idiots Parkpop onveilig maken!! En dit laatste mag je gerust letterlijk nemen... Dit prettig gestoorde duo brengt garagepunk alsof hun leven er van afhangt. Dankzij hun onwaarschijnlijk energieke en meeslepende live optredens wisten ze in 2016 een finaleplaats tijdens Humo’s Rock Rally in de wacht te slepen en werden ze de grote winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Zin in een explosief optreden, bakken talent en een gezonde dosis zwijnerij? Zorg dan maar dat je bij deze band op de eerste rij staat!

Meer info op hun Facebookpagina

Soviet Grass


Ook onze tweede headliner, Soviet Grass, is niet één van de minste! In 2012 wonnen ze de Red Rock Rally en vorig jaar tourden ze rond in Europa met Balthazar. Deze vierkoppige band ademt de sfeer van seks, drugs & rock ‘n roll en de stem van de zanger is zonder meer indrukwekkend te noemen. Als geen ander weten ze hun publiek te entertainen, dus bereid je maar alvast voor om helemaal los te gaan tijdens dit optreden!

Meer info op hun Facebookpagina

Jay And The Coffee


Jay and the Coffee zal ook dit jaar het podium van Parkpop bestijgen en daar zijn we ongetwijfeld allemaal erg blij om!! Deze burgieband heeft op Burgies on Stage, Parkpop 2016 en het galabal der ingenieurs al menig hart veroverd met hun funk en dansmuziek. Voor strakke grooves, vette basslines en hippe gitaren ben je bij Jay and the Coffee aan het juiste adres!
Meer info op hun Facebookpagina

Project Basement


Dit jaar speelt deze band de eerste keer op Parkpop, maar als het aan ons ligt zeker niet de laatste keer! Project Basement heeft zijn naam alvast niet gestolen. Uit een kelder in het verre Wetteren komt deze vierkoppige band gekropen en maken ze garagerock tot hun eigen basementrock waarbij ze je stijve tepels bezorgen met een mix van genres. Pintje in de hand and catch them outside, how boh da?

Meer info op hun Facebookpagina

Blanc

Een band bestaande uit 4 jonge geëngageerde muzikanten die hun passie voor muziek delen. Geïnspireerd door hun grote helden brengen ze de Rock And Roll weer helemaal tot leven. Met vettige riffs en scheurend gitaarwerk brengen ze een energetische golf voort die het publiek volledig overspoelt.

Meer info op hun Facebookpagina

!-->