Parkpop is een gezellig festival georganiseerd door VTK, de studentenvereniging voor de studenten burgerlijk ingenieur en burgerlijk ingenieur architect.
Elk jaar wordt dit festival georganiseerd in een park in Gent. Vanaf 2016 is het Koning Albertpark de nieuwe locatie, ook beter bekend als het Zuidpark in Gent.

Bands zoals Equal Idiots, Soviet Grass, Jacle Bow, Willow en Les Truttes maakten al deel uit van onze line-up in vorige edities. Naast bekendere bands geeft parkpop de kans aan beginnende 'burgie bands' hun talent te tonen voor het grote publiek.

The Lighthouse

>

The Lighthouse
Frisse, dansbare popsongs, dat is het handelsmerk van deze jonge Leuvense band. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur. Dat hun succesrecept werkt, bewijzen de meer dan 100 live shows, van het Hongaarse Sziget Festival tot Pukkelpop en tal van andere binnen- en buitenlandse podia..

Meer info op hun Facebookpagina

Vagabundos


Ook onze tweede headliner, Vagabundos, is niet één van de minste! Met hun mulitculturele en internationale achtergrond hebben ze een eigen stijl ontwikkeld. Ze brengen een combinatie van Funk, Reggae, Ska, Latin Jazz and Rock. Hun optreden brengt een combinatie van texturen en geluiden, van psychedelische stemmingen tot energetische dans muziek. Als je graag danst, dan is dit zeker een optreden dat je niet wil missen!

Meer info op hun Facebookpagina

Jay And The Coffee

Jay and the Coffee zal ook dit jaar het podium van Parkpop bestijgen en daar zijn we ongetwijfeld allemaal erg blij om! Deze burgieband heeft op Parkpop 2016, Parkpop 2017 en het galabal der ingenieurs al menig hart veroverd met hun funk en dansmuziek. Voor strakke grooves, vette basslines en hippe gitaren ben je bij Jay and the Coffee aan het juiste adres!

Meer info op hun Facebookpagina

Blanc

Deze band speelde al de pannen van het dak op Burgies on Stage en Parkpop 2017 en ze zijn terug om weer de ziel uit hun lijf te spelen op Parkpop 2018! De band bestaat uit 4 jonge geëngageerde muzikanten die hun passie voor muziek delen. Geïnspireerd door hun grote helden brengen ze de Rock And Roll weer helemaal tot leven. Met vette riffs en scheurend gitaarwerk brengen ze een energetische golf voort die het publiek volledig overspoelt.

Meer info op hun Facebookpagina

Piccadilly

Ze speelden al een aantal keer op Burgies on Stage, maar spelen nu ook voor het eerst op Parkpop! Piccadilly verkent het muzikale vacuüm tussen pop en rock. Ze vinden het heerlijk om hun meeslepende muziek te delen en het publiek van een aangename tijd te voorzien.

Meer info op hun Facebookpagina