Internships

Datamining voor anomaliedetectie in een datacenter

Here you find the details for the internship named "Datamining voor anomaliedetectie in een datacenter" in the company oXya Benelux.

Details
Name: Datamining voor anomaliedetectie in een datacenter
Company: oXya Benelux
Description:

oXya (http://www.oxya.com/) is een managed Cloud provider. Voor grote enterprise klanten verzorgt oXya het technische beheer van private en/of public cloud (Azure) platform en de ERP applicaties. Omdat de beschikbaarheid van hun data voor deze klanten natuurlijk van het grootste belang is, spenderen werknemers van oXya veel tijd en moeite aan het monitoren van de werking van de datacenters, zodat eventuele problemen tijdig gedetecteerd en hersteld kunnen worden, liefst nog voordat de klant er iets van gemerkt heeft.

Om deze monitoring efficiënter te kunnen doen, wil oXya beroep doen op Data Mining technieken, zodat problemen automatisch gedetecteerd en voorspeld kunnen worden. In deze masterproef pas je verschillende Data Mining algoritmes toe op de logdata van Oxya. Je analyseert de resultaten en ontwerpt op basis hiervoor een systeem dat in staat is om mogelijke problemen in hun data centers zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen. Prototypes van log monitoring met de ELK stack (Elasticsearch, Logstash) en time series monitoring met tools zoals Prometheus lopen in testfase. Je ontwikkelt een monitoring tool met Data Mining algoritmes, waarmee je de praktische bruikbaarheid ervan aantoont.

Deze masterproef biedt de mogelijkheid om je zowel te verdiepen in het domein van data science als om kennis te maken met de werking van grote, state-of-the-art data centers. oXya is immers een bedrijf met zowel een aantal grote internationale als Vlaamse klanten (bv. Carrefour, Hubo, Sodexo, Elia, Agristo, ArcelorMittal, …).

Brochure: Download
Target profiles:
  • Burgerlijk Ingenieur - Communication and information Technology
  • Industrial Engineering - IT
In industries:
  • Elektronica
  • IT
  • Consulting
Required special knowledge:

Deze masterproef biedt de mogelijkheid om je zowel te verdiepen in het domein van data science als om kennis te maken met de werking van grote, state-of-the-art data centers.

Duration: 3 weeks - 3 months
Paid: No
Net wage: -
Foreign: No
Contact: Martin Van den Abeele (SAP system ingenieur)
Email: mvandenabeele@oxya.com
Tel: 0475 75 2873