Advertorials

Tom Piccin

[javascript protected email address]

Tom Piccin - Accenture

Published in 't Civielke #0

Afgestudeerd als ingenieur in Werktuigkunde-Elektrotechniek in 2012, had ik niet echt een idee hoe mijn eerste job ervaring eruit moest zien. Zeker was dat ik mogelijkheden, actie en vooral veel variatie zocht.
Toen ik in September 2012 bij Accenture startte, had ik een duidelijk idee waar ik aan begon. Tijdens het recruitment proces werd me een duidelijk beeld geschetst van het bedrijf en mijn mogelijke rol . Eigenlijk heb ik pas doorheen de interviews besloten dat dit een consulting bedrijf was waarvoor ik wou werken. Ik werd hartelijk ontvangen en uitvoerig ingelicht op de New Joiner Orientation sessies en twee dagen later startte ik op ‘mijn project’.
Vandaag weet ik perfect waar ik mee bezig ben. Op dit moment ben ik 4 weken in Frankrijk, waar ik de finale testfase op een groot project voor een overheidsinstantie coördineer, als team lead van een internationaal team. Ik bepaal de gedetailleerde planning, volg de uitvoering van taken op en rapporteer rechtstreeks aan het management, zowel intern als dat van mijn klant. Zelf in code duiken, databases queryen, logfiles parsen en visualiseren in excel en debuggen, heeft mij het vertrouwen van mijn team gewonnen. Doordat ik mijn beperkte IT voorkennis heb uitgebreid met wat ik on-the-job en op een 4 weken boot camp in Chicago geleerd heb, vorm ik een effectieve brug tussen development en business teams.
Mijn job vereist dat mijn kritische geest mijn grootste asset is: mijn mening wordt gevraagd en gewaardeerd in het project team en de organisatie en ik krijg alle kansen aangereikt om de leiding te nemen. Af en toe naar het buitenland kunnen, zorgt voor afwisseling en verrijking.
Eigenlijk heb ik nog steeds geen idee waar ik uiteindelijk heen ga . De opportuniteiten en afwisseling waar ik naar op zoek was… Accenture serves them to me on a plate. Elke dag wordt ik klaargestoomd om meer te kunnen, beter , met meer verantwoordelijkheden en meer om rekening mee te houden. Tot dusver is dit een geweldig avontuur geweest en zowel ik als Accenture willen dat het verder duurt.
Om meer over Accenture te weten te komen, contacteer me via tompiccin@accenture.com of bezoek www.experience.accenture.be.

Accenture

More information