Advertorials

Sven Degroote

[javascript protected email address]

Accenture

Published in 't Civielke #0

Beste ingenieur in spe,
Eerst een algemene tip die ik iedereen wil geven: wees niet bang om te solliciteren en doe dit best bij verschillende bedrijven en voor diverse carrière mogelijkheden. Zo zal je snel merken wat je het best ligt.
Ondanks mijn achtergrond als burgerlijk ingenieur bouwkunde was ik niet echt geïnteresseerd om bij een aannemer of studiebureau te gaan werken. Ik was op zoek naar een job met veel variatie en mogelijkheden buiten de bouwwereld. Ik wilde vooral bijleren op korte tijd, en dit niet specifiek bij één bepaald bedrijf. Daarom leek consulting me ideaal, je bouwt ervaring op bij meerdere bedrijven en telkens nieuwe uitdagingen.
Ik heb Accenture leren kennen via hun Master Class ( zie ook www.experience.accenture.be/masterclass) die ze elk jaar opnieuw organiseren. Ik had meteen een goed gevoel en de brede variëteit aan job opportuniteiten sprak me meteen aan. Uiteindelijk tekende ik in juni mijn contract om als analyst bij Accenture aan de slag te gaan.
De eerste weken kreeg ik vooral veel opleiding. Accenture werft veel mensen aan die vers van de schoolbanken komen dus investeren ze ook enorm in trainingen. Meteen daarna kreeg ik de kans om deze kennis in de praktijk om te zetten bij een foodproducent. De link tussen bedrijfsprocessen en IT staat centraal voor het werk waar ik elke dag mee bezig ben. Hiervoor kan ik mijn analytische skills als burgie ten volle benutten. Het werk doe je natuurlijk niet alleen maar in team en het voordeel hiervan is dat je enorm veel bijleert van elkaar. Het zijn ook allemaal jonge collega’s, kortom een toffe werkomgeving verzekerd.
Als je vragen hebt in verband met Accenture dan mag je me altijd contacteren (sven.degroote@accenture.com) of bezoek onze website http://www.experience.accenture.com om meer te weten te komen over onze organisatie, mensen en job opportuniteiten..

Accenture

More information