Advertorials

Wout De Geyter

[javascript protected email address]

Accenture

Published in 't Civielke #0

Dag beste VTK’ers.
Ik weet nog heel goed dat ik enkele maanden voor mijn afstuderen totaal geen idee had waar ik wou gaan werken. Ongetwijfeld is dit voor velen onder jullie niet anders, maar maak jullie hier zeker geen zorgen over..
Hoe ben ik dan (als werktuigkundige nota bene) uiteindelijk als IT consultant bij Accenture terecht gekomen? Wel, ik had al redelijk snel door dat een puur werktuigkundige job toch niet hetgeen was dat ik ambieerde. Wat ik wel wist is dat ik op korte tijd veel wou leren en een brede relevante ervaring wou opdoen binnen verschillende bedrijven. Achteraf gezien moet ik wel toegeven dat dit wel een beetje grappig klinkt, want ik zit intussen al bijna 2 jaar bij dezelfde klant (in de banksector). Maar intussen heb ik daar wel al verschillende functies & rollen uitgeoefend en ben ik daar nu team lead (een dynamisch team van 5 IT medewerkers rapporteert aan mij), wat toch wel niet slecht is voor een jonge gast als ik. Zonder de ondersteuning & mogelijkheden vanuit Accenture had dit alles ongetwijfeld veel langer geduurd en daar ben ik mijn werkgever dan ook dankbaar voor.
Als ik jullie één tip mag meegeven om een gepaste job te vinden, is het wel deze: zorg dat je met zoveel mogelijk werknemers van de bedrijven die je interesseren spreekt. Aan de manier waarover zij over hun bedrijf en werk spreken, merk je meestal wel snel op welk mentaliteit daar speelt en waaraan zij waarde hechten. In vele gevallen laat dit je toe om een goed beeld te vormen van de sfeer bij de werkgever.
Om meer over Accenture te weten te komen, kunnen jullie me altijd contacteren via wout.de.geyter@accenture.com. Je kan ook onze website www.experience.accenture.be bezoeken om kennis te maken met onze organisatie, onze mensen en onze jobmogelijkheden.

Accenture

More information