Companies

Thales Alenia Space Belgium

Thales Alenia Space Belgium

https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/space

Thales Alenia Space Belgium is een filiaal van Thales Alenia Space, de ruimtevaartdivisie van de wereldleider voor informatiesystemen: Thales.

Thales Alenia Space Belgium is gevestigd in Charleroi en Leuven en heeft zich gespecialiseerd in energiemanagementsystemen aan boord van satellieten en raketten. Tussen 1963 en nu heeft Thales Alenia Space Belgium aan meer dan 180 ruimtevaartprogramma’s en aan de lancering van tal van internationale satellieten deelgenomen. Dag na dag leveren onze zowat 700 medewerkers hoogwaardige producten en diensten aan onze klanten over de hele wereld.

Wij zijn de wereldleider voor het opslaan en verdelen van energie aan boord van satellieten. Ons productgamma dekt de energiebehoeften van micro-observatiesatellieten tot grote geostationaire telecommunicatiesatellieten zoals Galileo, Globalstar, RASCOM, ATV, Iridium enz. Ook op het vlak van vluchtelektronica spelen wij een voortrekkersrol: luchtvaartelektronica, elektrische voedingen voor plasma-aandrijvingen, elektrische voedingen voor lopende golfbuizen, DC/DC-omvormers en andere gespecialiseerde elektrische producten.

De Ariane raket is een lang verhaal. Wij zijn immers de grootste leverancier van boordelektronica voor Ariane 5. Voor iedere Ariane raket ontwerpen en leveren wij 50% van de elektronica, of 21 volledige uitrustingen en 2 elektronische kaarten. De Russische Soyuz raket rekent ook op ons – wij zijn de enige Europese leverancier – voor haar veiligheidssysteem. Thales Alenia Space Belgium is tevens de enige Europese leverancier van controlebanken en speelt ook bij de Vega raketten een rol.

Data

Active in Technologie Telecom Elektronica IT R & D Andere
Interested in
Career site
Employees worldwide/Belgium 7500/700
Revenue worldwide/Belgium 13 billion (Thales)/-
Key partner No

Openings

Jobs (0) See all jobs
Internships (0) See all internships
Student Jobs (0) See all student jobs
Advertorials (0) See all advertorials

LocationRue Chapelle Beaussart 101
6032 Mont-sur-Marchienne