Internships

Allround zomerstage Polyamide & Intermediates

Here you find the details for the internship named "Allround zomerstage Polyamide & Intermediates" in the company BASF Antwerpen.

Details
Name: Allround zomerstage Polyamide & Intermediates
Company: BASF Antwerpen
Description:

* Jouw opdracht*
- Je werkt samen in het team van Maintenance-, Asset-, Proces en Productie in de Cyclohexanon installaties van de Polyamide-afdeling.

- Deze stage biedt je de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en is bij uitstek geschikt om op een relatief korte tijd veel kennis en ervaring op te doen in een multidisciplinaire werkomgeving.

- Mogelijke projecten zijn :
*Optimaliseren van waterverneveling onder luchtkoelers om koelcapaciteit in de zomer te maximaliseren. Doel is per koelerbank het optimale sproeisysteem en druk/debiet instelling te bepalen om zo aanzienlijke hoeveelheden water te besparen.

* Uitwerken van mogelijkheden om een warmtewisselaar te voorzien in de afgasleiding van een warme opslagtank met koolwaterstoffen, om verlies van product via de dampfase te beperken, en zo ook een CO2 emissie reductie te bekomen door lagere belasting van het afgassysteem.

*Mogelijkheden onderzoeken om verbrandingslucht van de Soda- installatie voor te verwarmen met restwarmte, om zo een besparing te realiseren op brandstoffen en dus ook reductie in CO2 emissie.

* Jouw uitdaging *
- Je werkt in een multidisciplinaire omgeving en doet zo ook notie op van de verschillende technische aspecten in een chemische installatie.

- Je bekijkt oplossingen ter plaatse in de installaties en komt op deze manier echt in contact met onze hoogtechnologische omgeving.

* Ons aanbod *
Je krijgt een persoonlijke stagementor en wij begeleiden je stage en project van A tot Z. We bieden een kwalitatieve stageplaats waar je veel kan bijleren. Dit is onze garantie!

Meer info en solliciteren via: https://werkenbijbasf.be/stages/vacature.php?id=256

Target profiles:
  • Burgerlijk Ingenieur - Electronic Circuits and Systems
  • Burgerlijk Ingenieur - Electromechanical Engineering
In industries:
  • Chemie
Required special knowledge:

* Onze ideale match *
- Je bent student 1ste master ingenieurswetenschappen optie werktuigkunde, optie Elektrotechniek of Wiskundige ingenieurstechnieken

- Je bent communicatief sterk.

- Je bent leergierig.

Duration: 4 - 6 weken
Paid: Yes
Net wage: -
Foreign: No
Contact: Katja Leten (HR Manager)
Email: katja.leten@basf.Com
Tel: