Peer Assisted Learning

Dit jaar zal VTK in samenwerking met de faculteit het PAL project organiseren. Hiervoor komt een groepje van 6 of 7 eerstejaarsstudenten (tutees) vanaf week 4 tweewekelijks samen met 1 of 2 ouderejaarsstudenten (tutors). Als tutor begeleid je je groepje in het oplossen van oefeningen en sta je verder paraat om handige tips en tricks mee te geven. Ieder semester wordt er 1 vak uitgekozen dat behandeld zal worden. Dit semester zal dit MeLa zijn.

Eerstejaarsstudent, waarom tutee worden?

PAL helpt onder andere tot een betere verwerking van de leerstof. Door je in contact te brengen met ouderejaars word je gestimuleerd om leerstof in eigen woorden uit te leggen en leer je hoe je grondiger en actiever met de leerstof aan de slag kan gaan. Door het samenbrengen van studenten en het uitwisselen van ervaringen kan een effectieve en efficiënte studiemethode ontwikkeld worden en wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd. Verder wordt een netwerk gecreëerd onder medestudenten die elkaar op een andere manier leren kennen en wordt de sociale integratie bevorderd.

Interesse om tutee te worden?

Interesse? Inschrijven kan hier

Ouderjaarsstudent, waarom tutor worden?

Als tutor krijg je de kans om je communicatieve en sociale vaardigheden bij te spijkeren. Je leert een groep leiden, gesprekken modereren, informatie verduidelijken, etc. Verder help je de eerstejaars op studievlak en draag je bij tot hun integratie aan onze faculteit. Daarnaast is het ook een echte meerwaarde voor je CV en krijg je de kans om oude leerstof op te frissen. Wij willen je achteraf ook graag bedanken met een receptie, wat deltabonnen, en een extraatje.

Interesse om tutor te worden?

Laat iets weten via pal@vtk.ugent.be. Er zal in de vijfde week (exacte datum volgt later) een infomoment georganiseerd worden, waar je als tutor de nodige tips, tricks en verdere informatie zal krijgen.

Interesse? Inschrijven kan hier

Nog vragen?

Contacteer ons gerust via pal@vtk.ugent.be.