Infopagina VTK Sport

Algemeen

Verslag

Welkom op de sportpagina, hier vind je informatie omtrent de verschillende activiteiten die betrekking hebben tot VTK Sport.

Wij, Caro, Sharon en Ine , zijn er dit jaar om studenten van onze faculteit aan te zetten tot sporten, om sportinitiaties te organiseren en om samen met jullie te bewijzen dat wij de sportiefste faculteit zijn van Gent. Samen met onze sporters nemen wij deel aan het IFT, IFK, Zwemmarathon en 12 Urenloop. Hiernaast gaan wij ook elke maandag lopen en organiseren we nog tal van andere activiteiten.

Wil je meer weten? Volg dan zeker onze Facebook pagina
Wil je weten hoe we de vorige jaren konden presteren? Bekijk dan zeker eens ons Palmares

Kom zeker eens een kijkje nemen op onze Sport Kick-Off
We hopen zo veel mogelijk van jullie te horen!
Sportieve groeten,
Caro, Sharon & Ine

Inschrijven

Ben je sportief en zou je graag jouw faculteit vertegenwoordigen in de verschillende competities? Vul dan zeker deze vragenlijst in.
Vergeet ook niet om jouw sportvoorkeuren op de website aan te passen.

Heb je alles ingevuld? Dan zullen wij jou steeds op de gepaste momenten contacteren. Kom zeker ook eens supporteren voor de sportteams waar jij niet aan meedoet!

Try-Outs
Nu je bent ingeschreven voor onze sportteams volgen de try-outs waarbij je jouw niveau kan tonen om zo geselecteerd te worden voor onze competitieve teams!
De data van de verschillende Try-Outs vind je op onze Sport kalender . Vergeet niet dat je je hiervoor moet inschrijven!

Verdere informatie over de verschillende competities vind je hieronder.

24 Urenloop

De 24urenloop is een wedstrijd aan het Sportkot te Heverlee waarbij een aantal Leuvense kringen het tegen elkaar opnemen in een 24 uur durende loopestafette die plaats vindt van 21 tem 22 oktober. Meer info vind je op het event VTK @ 24 Urenloop

SpeedTeam Training
Winst komt niet met de post geleverd, men moet er voor zwoegen. Daarom organiseert VTK Sport naast het 'Lopen door Gent' op maandag ook specifieke trainingen op donderdag: de SpeedTeam training.

Onze SpeedTeam coaches (Emma, Emile, Sharon en Gilles) hebben speciaal voor elke loper van elk niveau een geschikt trainingsschema voorzien, de trainingen zijn dus open voor elke loper en loopster!

CONCREET: We spreken af om 20u30 aan de atletiekpiste van Blaarmeersen! Mondmasker is verplicht bij het toekomen en vertrekken.

IFT

Op 9 november vond normaal gezien tijdens de namiddag en avond het 'Interfacultair Toernooi' plaats. Deze gaat wegens het coronavirus echter niet door. We verwachten jullie volgend jaar weer terug met even veel enthousiasme als alle voorgaande jaren.
Tijdens dit toernooi strijden alle faculteiten van de UGent tegen elkaar in de volgende sporten: Lopen, Zwemaflossing, Volleybal, Basketbal, Tafeltennis, Veldvoetbal en Praesidiumkamp.
De faculteit die over de 6 sporten + de Praesidiumkamp het beste scoort wordt gekroond tot winnaar van het IFT.

Meer informatie vind je op het evenement VTK@IFT

IFK

Gedurende het academiejaar strijden de verschillende faculteiten van de UGent tegen elkaar in verschillende sporten om op het einde van het jaar te bepalen welke faculteit de sportiefste is van Gent. Wij gaan hierbij vol voor de eerste plaats!
De verschillende sportcompetities kan je vinden in de volgende kalender

De resultaten kan je vinden op onze resultatenpagina

Zwemmarathon

Ook de zwemmarathon gaat wegens het coronavirus niet door. Volgend jaar hebben we jullie zeker opnieuw nodig op dit spannende evenement!
De bedoeling is om met jouw gedurende deze 3 uur zoveel mogelijk 50m baantjes af te lossen. Gedurende het eerste half uur mogen enkel dames zwemmen. Vanaf 19u30 mogen ook de heren de aflossing overnemen.
Om optimaal voorbereid te zijn organiseren we met VTK zwemtrainingen die zowel het fysieke als technische zwemaspect van onze zwemmers verbetert. Deze trainingen zijn open voor iedereen.

Meer info vind je op het evenement VTK @ Zwemmarathon

12 Urenloop

De 12urenloop is een wedstrijd op het Sint-Pietersplein waarbij een aantal kringen het tegen elkaar opnemen in een 12 uur durende loopestafette. De looprichting gaat in tegenwijzerzin om de atleten onder ons gelukkig te stellen. Deze wedstrijd telt mee voor het IFK en vindt plaats op woensdag 29 april 2020. Meer info kan je vinden op ons evenement: VTK @ 12 Urenloop

Elk uur is er ook een speciale ronde. Deze ludieke rondes gaan door tussen de loopwedstrijd zelf maar pas op, de uitvoering is vaak belangrijker dan de snelheid van de loper!

SpeedTeam Training
Winst komt niet met de post geleverd, men moet er voor zwoegen. Daarom organiseert VTK Sport naast het 'Lopen door Gent' op maandag ook specifieke trainingen op donderdag: de SpeedTeam training.

Onze SpeedTeam coaches (Emma, Emile, Sharon en Gilles) hebben speciaal voor elke loper van elk niveau een geschikt trainingsschema voorzien, de trainingen zijn dus open voor elke loper en loopster!

CONCREET: We spreken af om 20u30 aan de atletiekpiste van Blaarmeersen! Mondmasker is verplicht bij het toekomen en vertrekken

Lopen door Gent

Omdat wij als studenten het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ hoog in het vaandel dragen gaan we elke maandag lopen door Gent.
We verwachten jullie om 19u30 aan het GUSB, waar we de groep opsplitsen in verschillende groepen op basis van jullie niveau.
We voorzien steeds water voor al onze lopers!
Deze activiteit is uiteraard gratis. Sommige weken hebben we een speciaal thema, bekijk hiervoor zeker eens de Sport kalender

Activiteiten

Buiten de competities en onze 'Gentse Loopjes' bestaan er nog 2 andere types van activiteiten. Je hebt de sportinitiaties waarbij je specifieke sporten leert beoefenen, zoals rugby, bumperball etc ... en de activiteiten waarbij sport en alcohol gecombineerd worden, zoals beerpong, jeneverloop etc... Beide types van activiteiten vind je ook terug op de Sport kalender